Hatay Valiliği, deprem bölgesinde konteyner kent kurulması amacıyla onlarca araziye “geçici el koyma kararı” aldı. Dayanışma Gönüllüleri, “Halka sormadan atılacak her adım sorunlara yol açacaktır” dedi.

Halkın arazisine el koyuluyor

HABER MERKEZİ

Hatay Valiliğinin resmî internet sitesindeki açıklamada, Maraş merkezli depremler nedeniyle Hatay’da depremzedelerin barınma ihtiyaçlarının karşılanması için konteyner kent alanları oluşturulacağı belirtildi.

Geçici el koyma kararı olan ilçeler; Antakya, Belen, Defne, Samandağ, İskenderun, Kırıkhan, Dörtyol ve Hassa olarak açıklandı.

'DAYANIŞMA SÜRECEK'

Arazilere el koyma kararına tepki gösteren SOL Parti Dayanışma Gönüllüleri, afetzedelerin yaşadıkları zorluklara dikkat çekti. Gönüllüler adına konuşan Buğra Aydoğan, “Depremin ilk gününden bu yana Hatay Defne’de dayanışmamızı sürdürüyoruz. Hatay’da şu an temiz su, temiz hijyen malzemeleri, gıda malzemeleri, çadır, konteyner kent, mobil tuvalet, duş noktasında büyük problemler yaşanmakta. Hatay Valiliği’nin aldığı kararla Hatay halkının arazilerinin büyük bir bölümüne el konuldu" dedi.

Bu araziler içerisinde tarım arazileri, yıkılmış binalar, ağır ve orta hasarlı binalaron bulunduğunu söyleyen Aydoğan "Bunca kamu arazisi dururken Hatay halkına sormadan, danışmadan böyle bir kararın alınması Hatay halkında büyük bir endişe uyandırmaktadır. Biz ilericiler olarak bizim birbirimizin çaresi olduğunu gördük. Bu bölgede Hatay halkına sormadan, danışmadan Hatay’da hiçbir şey yaptırmayacağız. Halkla beraber bu kenti ayağa kaldırana kadar buradayız” diye konuştu.