HDP’den Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Adnan Selçuk Mızraklı ile Bağlar, Sur, Yenişehir ve Kayapınar belediye başkanlıklarına seçilenler, mazbatalarını almak için İl Seçim Kurulu’na dilekçe verdi. Başkanlar adına açıklamada bulunan Mızraklı, mazbatalarını alıp göreve başlamak istediklerini söyledi. Kayyum tarafından yönetilen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nde yeni dönemde Eş Başkan olarak görev yapacak Hülya Alökmen ise BirGün’e konuştu. […]

Halkın iradesine saygı duyun

HDP’den Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı seçilen Adnan Selçuk Mızraklı ile Bağlar, Sur, Yenişehir ve Kayapınar belediye başkanlıklarına seçilenler, mazbatalarını almak için İl Seçim Kurulu’na dilekçe verdi. Başkanlar adına açıklamada bulunan Mızraklı, mazbatalarını alıp göreve başlamak istediklerini söyledi.

Kayyum tarafından yönetilen Diyarbakır Büyükşehir Belediyesi’nde yeni dönemde Eş Başkan olarak görev yapacak Hülya Alökmen ise BirGün’e konuştu. Kayyum dönemine ilişkin usulsüzlük iddialarının üzerine gideceklerini söyleyen Alökmen, “Mazbatamızı aldıktan sonra kamuyu zarara uğratanlar hakkında suç duyurusunda bulunacağız. Yaptıkları yanlarına kar kalmayacak” ifadelerini kullandı.

“Bizi zor ve sıkıntılı bir dönem bekliyor” diyen Alökmen, AKP’nin seçim sonuçlarına itiraz etmesi nedeniyle henüz mazbatayı alamadıklarını belirtti. İl Seçim Kurulu’na dilekçe vererek mazbatayı talep ettiklerini ifade eden Alökmen, “Geçersiz oyları da saysalar seçimi açık ara fark ile kazandık” dedi.

EVRAKLAR TAŞINIYOR

Belediyeden evrak taşındığına ilişkin duyumlar aldıklarını belirten Alökmen, “Belediyeye ait taşınmazların devredildiğine ilişkin de bilgiler alıyoruz. Kayyum döneminin büyük borçları olduğu, belediye kaynaklarının yandaşlara dağıtıldığı da biliniyor” diye konuştu.

Hülya Alökmen

Seçildikten sonra Eş Başkan Selçuk Mızraklı ve kendisi hakkında “terör örgütü propagandası” yaptıkları iddiası ile soruşturma açıldığını bildiren Alökmen, seçim çalışmaları sürecinde adım adım takip edildiklerini, görüştükleri herkesin kayıt altına alındığını söyledi.

Mazbataların geciktirilmesini ve haklarında soruşturma açılmasını halkın iradesine “saygısızlık” olarak niteleyen Alökmen, “Sandıktan çıkan iradeye saygı gösterilmeli” dedi. Diyarbakır halkının tekrar kayyum atanmasına ilişkin kaygı duyduğunun da altını çizen Alökmen, “İlk günden bu yana iktidar bu kaygıyı büyüttü.

Seçim sürecini yürütürken halkın sandık başına gitmesinde de bu kaygı öne çıktı. Bizler merkezi iktidarın sandıktan çıkan iradeye saygı göstermesi gerektiğini anlattık” dedi.

Eş Başkan Alökmen, kayyum döneminde kapatılan derneklerin yeniden açılması için çalışmalara başlayacaklarını da sözlerine ekledi.