CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu Mersin’deki ’yasaklı meydan’da düzenlenen metro temel atma töreninde “Halk değişim, seçim ve adalet istiyor” dedi. Akşener ise “Derhal seçim, hemen seçim” ifadelerini kullandı.

Halkın isteği seçim ve adalet

Uğur ŞAHİN

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Mersin’de bir dizi etkinliğe katıldı. Kılıçdaroğlu, Akşener ve Mersin Büyükşehir Belediye Başkanı Vahap Seçer, ilk önce Mersin’in kurtuluşuna dair 100’üncü Yıl Sergisi’nin de yer aldığı etkinlik alanını ziyaret etti.

Kılıçdaroğlu ve Akşener, ardından, daha önce Mersin Valiliği’nin CHP’nin miting yapmasına izin vermediği Cumhuriyet Meydanı’ndaki metro temel atma törenine katıldı. Burada halka hitap eden Başkan Vahap Seçer, çalışmalarının engellendiğini söyledi, AKP iktidarına seslendi: “Uluslararası havalimanımızı yapın artık 10 yıl oldu. Sosyal belediyecilikte Millet İttifakı’na mensup belediyeler tarih yazdı. Bunlardan bir tanesi de Mersin Büyükşehir Belediyesi…”

DERHAL SEÇİM

Başkan Seçer’in ardından kürsüye İYİ Parti Genel Başkanı Merak Akşener çıktı. “Bu kalabalığı daha önce burada toplamayanlar vardı” diyen İYİ Parti Lideri, şöyle devam etti: “Bugün zamlarla karşı karşıyasınız. Öyle bir sistemle yönetiliyoruz ki, Bakanlar emir eli. Beka sorunu sizsiniz siz. Zenginler hep AK Partili, fukaralar her partili olmuş… Bu harami düzeni birlikte yıkacağız.”

Akşener, sözlerini şöyle noktaladı: “Erdoğan’a sesleniyorum, burada bir miting yaptın, gördük. Bugün burada Mersinli’nin teveccühü var. Mersinli diyor ki, ‘sandığa teslim ol, derhal sandığı getir’ diyor. Bu harami düzeni attaya göndermek için derhal seçim, hemen seçim diyerek, hepinizi selamlıyorum.”
CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu da partisinin Mersin’de daha önce miting yapmasına izin verilmediğini hatırlatarak konuşmasına başladı. Meydanın dolduğunu ifade eden Kılıçdaroğlu, “Demek meydan dolabiliyor” dedi ve ekledi: “Demek ki halk değişim, seçim, dönüşüm, adalet istiyor. Halk, hak, hukuk ve adalet istiyor.”

Emeklilerin, işsizlerin ve ev kadınların dertlerini bildiğini vurgulayan Kılıçdaroğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bu ülke zengin, güçlü bir ülke. Bu ülkede taşı sıksa suyunu çıkaracak gençlerimiz var. Gençlerimiz yaşıyor ama onlar da umutsuz. Onlar da ‘Acaba yurt dışına gidersem daha iyi koşullarda çalışabilir miyim’ diye düşünüyorlar. Size sözüm söz, Millet İttifakı olarak Samandağ’dan başlayıp Mersin’e kadar bütün bu havzayı, Akdeniz’in en görkemli havzası haline getireceğiz, göreceksiniz.”

GENÇLERE SESLENDİ

Kılıçdaroğlu, konuşmasına şöyle devam etti: “Hani var ya gitmediğiniz yollardan dolayı dolarla para, köprülerden geçiyorsunuz avrolarla para, 50, 70, 30 yıllık garantiler... Bütün bunların tamamına Allah’ın izniyle Millet İttifakı sürecinde son vereceğiz. Tamamını kamulaştıracağız.”

Gençlerin umutsuzluğa kapılmamasını isteyen Kılıçdaroğlu, şu görüşleri paylaştı: “Cumhuriyet tarihine çok değerli bir miras bırakacaksınız. Önünüze sandık gelecek, büyük bir heyecanla sandığa gideceksiniz ve ilk kez oy kullanacaksınız. İlk kez otoriter bir yönetimi demokratik yollarla değiştireceksiniz ve dünya siyaset tarihine çok ama çok önemli bir mirası sizler bırakacaksınız. Bütün gençlere sesleniyorum, sandığa gideceksiniz, demokrasinin tarihini yazacaksınız, dünya siyaset tarihine olağanüstü bir mirası sizler bırakacaksınız. O nedenle, gençler biliyorum siyasete biraz mesafelisiniz, ama sandığa gitmeyi sakın unutmayın. ‘Sandık gelecek mi’, o soru da soruluyor. Gelecek efendim gelecek. Bugün olmazsa yarın, yarın olmazsa öbür gün gelecek.”