Halkın istemediği Kanal’a Malezya destek vermiş!

HABER MERKEZİ

Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu, Malezya Dışişleri Bakanı Dato’ Sri Saifuddin Abdullah ile görüşmesinin ardından konuştu.

Tepki çeken ve yurttaşların itiraz ettiği Kanal İstanbul projesine Malezya’nın ilgi duyduğunu belirten Çavuşoğlu, "Bizde bir muhalefet var Kanal İstanbul’a ilgi duyan ülkelere tehditler savuruyor. Biz kardeş Malezya firmalarının bu projede yer almasından memnun oluruz" açıklamasını yaptı.

Önceki gün de Afganistan geçici hükümetinin Dışişleri Bakanı Emirhan Muttaki ile yaptığı görüşmeye değinen Çavuşoğlu, "Afganistan halkı çok zor şartlar altında yaşıyor. İslam dünyası olarak buna göz yumarsak çok büyük hata yaparız. Biz Türkiye olarak yapıyoruz ama İslam dünyası olarak birlikte de bir şeyler yapmamız gerek. Sadece gıda yardımı değil, hastanelerin ve okulların açık olması gerek. Kabil Havalimanı konusunda bizim uzmanlarımız bu akşam Doha’ya gidiyor. Bir Türk şirketi ile bir Katar şirketi Afganistan’daki 5 havalimanı için bir anlaşma imzaladı. Afganistan yönetimine ortak bir teklifte bulunacağız. Şartlar uygun olursa Katar’la beraber sadece Kabil değil ülkedeki diğer havalimanlarını da işletiriz" ifadelerini kukllandı.