Bolivya’nın istifaya zorlanan Devlet Başkanı Evo Morales, “Bolivya’da sağı devirmek için siyaset yapmaya devam edeceğim” dedi. Morales, 3 Mayıs seçimlerine dikkat çekti

‘Halkın oylarıyla geri döneceğiz’

Bolivya’da ABD destekli ordunun ve muhalefetin baskısıyla istifa eden Devlet Başkanı Evo Morales, 3 Mayıs seçimlerine işaret ederek “Halkın oyları ve vicdanıyla demokratik bir şekilde geri döneceğiz” açıklaması yaptı.

Morales, siyasi sığınmacı olarak yaşadığı Arjantin’in başkenti Buenos Aires’teki Nueva Espana Stadyumu’nda Bolivya Çokuluslu Devleti’nin 14’üncü yıldönümü etkinliğinde konuştu. 14 yıllık halkçı iktidarın kazanımlarından bahseden Morales, “Yeniden hükümete gelecek ve demokrasiyi yeniden tesis edeceğiz. Sağcıların, fasiştlerin yaptığı gibi silahla ve kurşunla da yapmayacağız. 3 Mayıs’ta halkın oyuyla, vicdanıyla, pasif ve demokratik bir şekilde geri döneceğiz. Benim Bolivya’ya dönmemi istemiyorlar, Bolivya’da sağı devirmek için siyaset yapmaya devam edeceğim. Hiçbir korkum yok, biz halkız ve önemli bir gücüz” açıklaması yaptı.

İstifa ettiği sürecin “darbe” olduğunu vurgulayan Morales, “Bu, ABD’nin yerlilere, zenginlerin fakirlere yaptığı bir darbedir. Bizi affetmediler çünkü kapitalizm ve IMF olmadan özgür ve egemen bir Bolivya’nın mümkün olduğunu gösterdik” diye konuştu.