SOL Parti, Akşener ve İYİ Parti’nin örtülü bir iktidar operasyonuna imza attığını vurguladı. Partiden yapılan açıklamada ortak mücadele çağrısı yapılarak “Umudun çalınmasına izin vermeyeceğiz” denildi.

Halkın umudunu çaldırmayacağız
SOL Parti ülkenin dört bir yanında ‘Hükümet istifa’ eylemi yaptı. (Fotoğraf: BirGün)

İYİ Parti Lideri Meral Akşener’in ‘seçilecek aday’ bahanesiyle seçime iki ay kala 6’lı Masa’dan kalkmasının yankıları sürüyor. Akşener ve İYİ Parti’nin örtülü bir iktidar operasyonuna imza attığına vurgu yapan SOL Parti MYK’si açıklama yayımladı.


“Tükenmiş AKP-MHP iktidarına atılan can simidi olan bu girişim, İYİ Parti’nin rejim muhafızlığı görevini de üstlendiğini ortaya koyuyor” denilen açıklamada, “Ülkemizde uzun süredir sağcılık-İslamcılık kisvesi artında, ırkçı ve ayrımcı kışkırtmalarla mafyatik ve yağmacı bir soygun düzeni sürdürülüyor. Son günlerde muhalefet çevrelerinde olup bitenler, bu düzeni bir şekilde devam ettirmeye çalışanların bir müdahalesi olarak görülüyor” ifadeleri kullanıldı.

Başaramayacaklar!

“Bu son hamle bir kez daha gösteriyor ki, önümüzdeki seçimin ana meselesi kimin Cumhurbaşkanı adayı olacağının ötesinde, çöken rejimin nasıl bir politik dönüşüme uğrayacağıdır” denilen açıklamanın devamında “Kurulu düzen bekçiliğine soyunanlar olası bir geçiş sürecini kendi denetimleri altına almaya, geniş halk kesimleri lehine bir dönüşüme engel olmaya çalışmaktadır. Bu topraklar, yıllardır sağcılığa sıkıştırılmak istenen muhalefet anlayışının bilinçli olarak dışladığı çok geniş ve yaygın toplumsal dinamiklere sahiptir. Bu ülke ilerici, devrimci birikimini, her kritik dönemeçte İslamcı ve faşist kuşatmalara direnerek göstermiştir. Deprem sonrasında, tek adam rejimi tel tel dökülürken, büyük bir dayanışma seferberliğini yaratan tüm yurttaşların değişim kararlığı ve iradesi sapa sağlam yerindedir. Bu halk umudunun çalınmasına izin vermeyecektir” ifadeleri yer aldı. “‘Kazanacak aday’ aldatmacasıyla tezgahlanan bu operasyon karşısında yapılması gereken, tüm muhalefet güçlerinin ortak hareketine dayanan toplumsal bir dalgayı büyütmektir” vurgusu yapılan açıklamanın devamında şöyle denildi: “Bugünkü sorumluluğumuz Saray iktidarına karşı laiklik, özgürlük, eşitlik ilkelerinden ödün vermeksizin ortak adayda buluşmak ve bu örgütlü kötülüğü tarihin çöplüğüne göndermektir. Halkın ezici çoğunluğunun bu rejimi değiştirme iradesine sahip çıkacak bir sorumlulukla toplumsal bir seferberliği hep birlikte örgütleyeceğimizden kimsenin şüphesi olmasın. SOL Parti bunun için üzerine düşen her görevi eksiksiz yerine getirecek, birleşik bir mücadelenin olanaklarını yaratmak üzere tüm gücüyle inisiyatif alacaktır.”