Halkın ürettiği kaynaklar nerede?

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın başlattığı ‘yardım kampanyası’na tepki gösteren SOL Parti, ‘Halkın ürettiği kaynaklar nerede?’ diyerek tepki gösterdi.

Bunca zaman içinde, halka ‘Kendi OHAL’inizi ilan edin’ demek dışında adım atılmadığı ifadelerine yer veren SOL Parti’nin açıklamasında “Kurdukları rejim, sağlıktan ekonomiye her yanından tel tel dökülüyor. Çözüm olarak ise, ‘milli dayanışma kampanyası’ adı altında, bir yardım kampanyasının başlatıldığı açıklanıyor. Soruyoruz, sürekli ne kadar güçlü ve kudretli olduğunu söylediğiniz devlet nerede? Bu devletin kasasında halka ayıracak hiç mi kaynak kalmadı? Ülkenin birikimleri nerelere aktarıldı, kimlerin kasasına boşaltıldı? Ülkenin halkın sorunlarına yetecek kaynağı var. Yandaşlara, ihalelere aktardığınız muslukları kesin” denildi.

Saray başta olmak üzere, lüks ve şatafata harcanan paraların kısılması gerektiği belirtilen açıklamada “Köprü, otoyol başta olmak üzere garantili ücret ödemesi ile halkın vergilerini şirketlere akıtmayı bırakın. Lüks araçlarla gezip, lüks otellerde toplantılara para harcayan Diyanet’in bütçesini hemen sağlık hizmetlerine aktarın! Çoğunuzun sahip olduğu özel hastane zincirlerini kamu hastanesi statüsüne alıp halka açın. ‘Birkaç aylık maaşımızı bağışlıyoruz’ diye şov yapmak yerine, ülkenin kaynaklarından elinizi çekin” ifadeleri yer aldı.

SOL Parti’nin açıklamasında ayrıca birlikte mücadele çağrısı yapılarak şöyle denildi: “Bu tel tel dökülen rejimden ülkeyi kurtaracak kamucu, demokratik planlamacı ve toplumsal dayanışmadan yana sol bir alternatifi örmek için halkımızı birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz.”