Erdoğan’ın damadı Selçuk Bayraktar’ın abisi ve Baykar Teknoloji Genel Müdürü Haluk Bayraktar, CNN International’a yaptığı açıklamada, Rusya’ya SİHA (silahlı insansız hava aracı) satışı yapmayacaklarını söyledi. Bayraktar, Türkiye’nin Ukrayna’yı desteklediğini dile getirdi.

Haluk Bayraktar, ABD medyasına konuştu: Rusya’ya SİHA satmayız

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın damadı Selçuk Bayaktar’ın abisi ve Baykar Teknoloji Genel Müdürü Haluk Bayraktar, CNN International’da Julia Chatterley’in sunduğu ‘First Move’ programına konuk oldu.

Haluk Bayraktar Ukrayna'daki rollerinden ötürü ‘gurur duyduklarını’ belirterek, “Bildiğiniz üzere Ukraynalılar sivil altyapılarına, kültürlerine yapılan çok ağır ve orantısız bir saldırı altındalar. Biz Bayraktar olarak insansız teknolojilerin geliştiricisi ve üreticisiyiz. Bayraktar TB2 bir sembol haline geldi ve biz bunun bir parçası olmaktan gurur duyuyoruz. Bu bağlamda bağış kampanyalarına katılarak insansız hava aracı teknolojimiz olan Bayraktar TB2 SİHA'ları ücretsiz olarak verdik” açıklamasında bulundu.

“UKRAYNA İLE GÜÇLÜ BAĞLAR KURDUK”

Baykar Genel Müdürü Bayraktar, Ukrayna ile uzun yıllardır süren işbirlikleri olduğuna dikkat çekerek, “Birlikte güçlü bağlar kurduk. Ukrayna savaştan önce de Bayraktar TB2'leri kullanıyordu. Bu İHA'lar [insansız hava aracı] size yalnızca gözetleme ve keşif kabiliyeti sağlamıyor. Hassas mühimmatları olduğu için hedeflere son derece hassas bir şekilde angaje olabiliyorlar. Savaştaki gelişmeleri biz de medya ve sosyal medyadan takip ediyoruz. Platformumuz düşman hattının ötesine geçti ve son derece iyi sonuçlar verdi. Kendini orada da ispatladı” dedi.

“TÜRKİYE, UKRAYNA’YI DESTEKLİYOR”

Programın sonunda, “Rusya'ya SİHA satar mısınız?” sorusunu yanıtlayan Bayraktar, şu ifadeleri kullandı:

“Türkiye ile Ukrayna arasında özellikle havacılık ve uzay alanında stratejik düzeyde bir ilişki var. Türkiye silahlı İHA teknolojisi ile Ukrayna'yı destekliyor. Rusya'ya hiçbir şey iletmedik veya tedarik etmedik. Böyle bir şeyi asla yapmayız. Çünkü Ukrayna'nın bağımsızlığı ve egemenliği için verdiği direnişi destekliyoruz.”