Uluslararası Emmy ödüllü usta oyuncu Haluk Bilginer’in başrollerden birini canlandırdığı İngiliz yapımı Alex Rider’ın ilk bölümü izleyici ile buluştu.

Haluk Bilginer’in başrollerden birini canlandırdığı Alex Rider'ın ilk bölümü yayınlandı

Uluslararası Emmy ödüllü usta oyuncu Haluk Bilginer’in başrollerinden birini canlandırdığı Alex Rider dizisinin ilk bölümü yayınlandı.

Anthony Horowitz’in Alex Rider romanından uyarlanan dizinin ilk sezonu 8 bölümden oluşacak. Haluk Bilginer dizide Doktor Greif karakterine hayat veriyor.

Dizi, amcasının ani ölümü sonucu hayatı alt üst olan 14 yaşındaki Alex’in maceralarını anlatıyor. Amcasının aslında MI6 için çalışan bir casus olduğunu bilmeyen Alex bir anda onun yerine geçer ve kendini tehlikelerle dolu maceraların ortasında bulur.

Çekimleri İngiltere ve Romanya’da gerçekleşen, dizinin ana karakteri Alex Rider’ı Otto Farrant üstlenirken Vicky McClure, Andrew Buchan ve Stephen Dillane gibi deneyimli oyuncular da başrollerde.

Haluk Bilginer, dizinin ikinci bölümünde ilk kez ekrana çıkacak ve sezon sonuna kadar her bölümde yer alacak.

HALUK BİLGİNER KİMDİR?

1954 İzmir doğumlu olan Haluk Bilginer, lise son sınıfta okulunun tiyatro koluna girerek Demokrat İzmir Gazetesi'nin açtığı liselerarası tiyatro yarışmasında ilk ödülünü aldı. Ardından da, Jürideki tiyatro müdürü Ragıp Haykır'ın davetiyle İzmir Devlet Tiyatrosu'nda konuk oyuncu olarak çalışmaya başladı.

1971 yılında Ankara Devlet Konservatuvarı Tiyatro Bölümü'ne girdi. Devlet Konservatuvarı'ndaki eğitimini bitirdikten sonra Devlet Tiyatrosunda çalıştı. 1977'de İngiltere'ye Londra Müzik ve Drama Sanatları Akademisi'nde (LAMDA) bünyesinde eğitimini sürdürdü. 1980 - 1993 yılları arasında İngiltere'de TV dizilerinde ve tiyatrolarda oyuncu olarak görev yaptı. EastEnders dizisinde 250 bölüm canlandırdığı Kıbrıslı Mehmet Osman rolüyle ün kazandı.

1987 yılında Gecenin Öteki Yüzü adlı film çekimi için İstanbul'a geldi ve hayatını bir süre İstanbul-Londra arasında sürdürdü. Hollywood'da "Indiana Jones" dizisinde, Türkiye'de de Yavuz Özkan'ın İki Kadın filminde rol aldı. 1996'da Tomris Giritlioğlu'nun 80. Adım filminde, ardından İstanbul Kanatlarımın Altında (İstanbul Kanatlarımın Altında), Usta Beni Öldürsene (Usta Beni Öldürsene), Masumiyet (Masumiyet) gibi ses getiren, ödüllü filmlerde rol aldı.

Haluk Bilginer, 1990 yılında kurucuları arasında yer aldığı Tiyatro Stüdyosu'nda sahnelenen oyunlarda başrolleri üstlendi. 1999 yılında Moda'da Zuhal Olcay ile birlikte Oyun Atölyesi'ni kurdu.

Rol aldığı bazı televizyon dizileri:

Ezel (2010-2011)

Masum (2017)

Şahsiyet (2018)

Rol aldığı bazı filmler:

İstanbul Kanatlarımın Altında (1996)

Masumiyet (1997)

Hacivat Karagöz Neden Öldürüldü (2006)

Güneşin Oğlu (2008)

Filler ve Çimen (2000)

Kış Uykusu (2014)