Deprem felaketinin yaşandığı bölgelerde çalışmalarda bulunan sanatçı ve Ahbap Genel Başkanı Haluk Levent, yardım göndermek isteyen yurttaşlara uyarılarda bulundu. Levent, “Bizler istemeden, AFAD istemeden, gönlü güzel insanlar istemeden yardım yollamasınlar. Bana telefon geliyor, ‘ Biz yardım yolladık’ diye. Ben nereye alacağım” dedi.

Haluk Levent’ten yardım göndermek isteyenlere uyarı: Biz istemeden yollamayın

HABER MERKEZİ

Ahbap Genel Başkanı, sanatçı Haluk Levent, deprem felaketinin yaşandığı bölgelere yardım göndermek isteyen yurttaşlara önemli uyarılarda bulundu.

Ahbap Genel Başkanı, sanatçı Haluk Levent, Hatay Belen’de yardım kamyonun afet bölgesine girmeden döndüğünü açıkladı.

Bölgede bulunan gazeteci Adem Metan’a konuşan Levent, AFAD, AHBAP ve benzer kuruluşlar talep etmediği sürece yardım gönderilmemesi gerektiğini söyledi:

“Bir kamyon gördüm. Belen’den aşağı iniyoruz. Bir kamyon daha yanaştı. Biz de duruyoruz. Herhalde bu iki kamyon muhabbet ediyorlar dedik. Çünkü yardım konvoyu yazıyor. Belen’den birkaç kişiyi çağırdılar. Açıp vermeye başladılar. Ben işkillendim. Oturdum bekledim arabada. Adamlar Hatay’a gelmeden yardımı yapmış gitmiş. O sıkıntıya girmek istemiyor kamyonlar. Yardım yollamasınlar. Bizler istemeden, AFAD istemeden, gönlü güzel insanlar istemeden yardım yollamasınlar. Bana telefon geliyor, ‘ Biz yardım yolladık’ diye. Ben nereye alacağım.”

“ENKAZ ÇALIŞMALARINDA SIKINTI VAR”

Ayrınca afet bölgesindeki çalışmalarının yetersiz olduğunu söyleyen Levent, “Ben dün İstanbul’dan arabayla geldim. Dün çok kötüydü, hava yağmurluydu. Enkaz çalışmalarında sıkıntı var burada. Her yere herkes koşamadı. Şunu anladım, önümüzdeki dönem deprem olursa, inşallah olmaz… Ülkemizin durumu belli, fay hatlarıyla dolu. Biz AHBAP derneği olarak şu anda burada, hemen konteynerleri koymak istiyoruz. Evleri yıkılan insanlar için. Sayın valimizle ortak bir protokol düşünüyoruz. Ondan sonra yapacağız” dedi.

Depremzedeler için konteyner getireceklerini duyuran Levent, “Çok iyi yardım geliyor. Ne kadar fazla yardım gelirse, hemen harcayıp yönlendirmek isterim. Hiç parayı da tutmayız biz. Koordineli bir şekilde yapıyoruz. Hemen 5 firma bulduk. Ne lazım 30 milyon, 50 milyon, 70 milyon… Hemen hepsini vereceğiz. Valiliklerimizle görüşeceğiz Gaziantep’te. Hemen denetimin yapılmasını isteyeceğiz” ifadelerini kullandı.