İran Dini Lideri Ali Hamaney, İran'ın füze saldırısıyla ABD'ye büyük bir darbe indirdiğini söyledi

Hamaney: ABD'ye büyük bir darbe indirildi

İran Dini Lideri Ali Hamaney, 8 yıl aradan sonra ilk kez kıldırdığı cuma namazının ardından açıklamalarda bulundu. Hamaney, İran’ın, Irak’taki ABD üslerine füze fırlatmasıyla ABD’ye büyük bir darbe indirildiğini söyledi.

Press TV’de yer alan habere göre, 'Hamaney namaz öncesi vaazında son iki haftayı, hem acı hem tatlı maceraları ve İran halkı için ders niteliği taşıyan olayları ile olağanüstü' olarak tanımladı. Hamaney, Süleymani’nin 'suikastına' cevap olarak İran’ın, Irak’taki ABD üslerine füze fırlatmasıyla ABD’ye büyük bir darbe indirildiğini söyledi.

Konuyla ilgili olarak benzer açıklamalar yapan Ruhani de daha önce, "Karadan karaya onlarca füzeyle terörist ABD ordusuna ait Ayn el-Esed üssü vuruldu. Onlar, Süleymani'nin elini kestiler. Bunun intikamı, onların ayaklarını bölgeden kesmemiz olacaktır" şeklinde konuşmuştu.

Hamaney, füze saldırısının askeri açıdan önemli olduğunu ancak daha da önemlisinin bunu ABD imajına bir darbe olduğunu söyledi. Hamaney, "İran halkıyla birlikte durduğunu iddia eden ABD’li soytarılar yalan söylüyor" diye konuştu.

UKRAYNA'YA AİT YOLCU UÇAĞININ DÜŞÜRÜLMESİ

Ukrayna Havayolları’na ait yolcu uçağının düşürülmesine dair de konuşan Hamaney, “Bu tür bir kazanın tekrar yaşanmasını önlemek için gerekli önlemler alınmalıdır. Uçak kazası acı bir kazaydı, kalbimizde yara açtı. Ama bazıları bunu, Süleymani’nin büyük fedakârlığını unutturacak şekilde tasvir etmeye çalıştı” dedi.

DHA