İran lideri Ali Hamaney, 22 yaşındaki Mahsa Amini'nin komaya girerek hayatını kaybetmesinin ardından başlayan protestolardan ABD ve İsrail'i sorumlu tuttu. Hamaney,  "Bu isyanlar ve güvenlik sorunu meydana getirme ABD ve Siyonist (İsrail) rejiminin bir projesidir. Onlardan maaş alan ve yurt dışındaki bazı İranlı hainler onlara yardım ettiler" iddiasında bulundu.

Hamaney, protestolardan ABD ve İsrail'i sorumlu tuttu: Maaş alan hainler onlara yardım etti

İran lideri Ali Hamaney, saçının bir kısmı gözüktüğü gerekçesiyle ahlak polisi tarafından gözaltına alınan ve gördüğü kötü muamele iddiarının ardından hayatını kaybeden 22 yaşındaki Mahsa Amini'nin ölümüne karşı başlayan protestolara ilişkin açıklama yaptı.

Tahran'daki İmam Hasan Mücteba Subay ve Polis Eğitim Üniversitesi'nde düzenlenen silahlı kuvvetler öğrencilerinin ortak mezuniyet törenine katılan Hamaney, protestolardan ABD ve İsrail'i sorumlu tuttu.

"Bu isyanlar ve güvenlik sorunu meydana getirme ABD ve Siyonist (İsrail) rejiminin bir projesidir. Onlardan maaş alan ve yurt dışındaki bazı İranlı hainler onlara yardım ettiler" iddiasında bulundu.

Batılı güçlerin İran'ı rejim muhalifleri üzerinden parçalamayı hedeflediklerini dile getiren Hamaney, "İran'a saldırma ve rejimi değiştirme amacında değiliz açıklaması yapan düşmanların gizli hedefi, ülkede isyan çıkarıp, güven ortamını yok ederek bazı heyecanlı tipleri tahrik etmektir" ifadelerini kullandı.

Gösterilerde emniyet güçlerine yönelik saldırılara ve bazı İranlı sanatçı ve sporcuların göstericileri destekleme yönündeki açıklamalarına değinen Hamaney, "Silahlı kuvvetler aleyhindeki girişimler ülke güvenliğine yapılmış demektir. Polis karakollarına, Besiç (milis güçleri) karargahına saldıranlar veya İran Ordusu veya Devrim Muhafızları Ordusu'na sözlü saldırıda bulunanlar ülkenin güvenliğine saldırmışlardır" şeklinde konuştu.

AA