Hamburg SOL Parti’den Alper Taş’ın katılımıyla ‘Çözülen Rejim ve Sol Siyaset’ toplantısı

Almanya’da SOL Parti Kuzey Bölge Örgütlenmesi, Hamburg kentinde SOL Parti Parti Meclisi Üyesi Alper Taş’ın katılımıyla ‘Çözülen Rejim ve Sol Siyaset’ başlıklı bir toplantı düzenledi.

19 Mart Cumartesi günü gerçekleştirilen toplantı, katılımcıların selamlanması ile başladı.

Türkiye’de SOL Parti’nin çeşitli kentlerde gerçekleştirdiği eylemleri içeren 18 dakikalık etkinlik videosu enstrümantal müzik eşliğinde gösterildi.

Toplantıda SOL Parti PM üyesi Alper Taş, bir surum gerçekleştirdi. AKP’nin girdiği krizden çıkma şansının hiç olmadığını, buna karşın güçlü bir muhalefetin yapması gereken ilk işin Siyasal İslamcı, milliyetçi AKP ve MHP ittifakının iktidarına son vermek olduğunu söyleyen Alper Taş, “Sosyalistlerin görevi yeniden laikliği, kamuculuğu kazanmak ve bağımsız antiemperyalist bir güç olabilmektir” dedi.

Toplantının ikinci bölümünde dinleyicilerden gelen sorulara yanıt veren Taş, seçimler ve ittifaklar üzerine gelen sorulara karşılık, “AKP, Gezi’den yediği şamardan sonra kendine gelmiş değil. Cumhurbaşkanlığı seçimlerini kaybedeceğini anlayan AKP, parlamentoda ki çoğunluğunu kaybetmemek için bir sürü yasa değişikliğine başvurdu. AKP’nin planlarını bozmak için de, bugünden her detayı atlamadan seçimler için çalışmalara başlamalıyız” dedi.

Öte yandan SOL Parti Kuzey Almanya Örgütlenmesi, Nurşen Bakır’ın yönettiği “Şu Fatsa’nın Yolları” belgeselini Nisan ve Mayıs ayları içerisinde Hamburg, Hannover, Salzgitter, Göttingen şehirlerinde gösterilecek. Buna ilişkin tarihler daha sonra duyurulacak.