Hamidiye Su, deprem bölgesinin su ihtiyacını karşılamak için Hatay Kızıldağ Kaynak Suları Tesisi’nde su üretimine başladı.

Kaynak: Haber Merkezi
Hamidiye'den deprem bölgesinde su üretimi

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) iştiraki Hamidiye Su, deprem bölgesindeki su ihtiyacını çözebilmek amacıyla Hatay Kızıldağ Kaynak Suları Tesisi’nde su üretimine başladığını duyurdu. Böylece depremzedelere bedelsiz dağıtılan suyun, yerinde üretimle hız ve sürdürülebilirlik kazanması hedefleniyor.

DEPREMZEDELER İÇİN HIZLI VE YERİNDE SU ÜRETİMİ

İstanbul’dan bölgeye uzaklığın yaklaşık bin 200 kilometre olduğunu ve bir TIR’ın yaklaşık 24 saatte deprem bölgesine ulaştığını ifade eden Hamidiye Su Genel Müdürü Hüseyin Çağlar, gerçekleştirilen üretim hakkında şunları söyledi:

“Bölgede hayatın normale dönmesi, altyapı eksiklerinin tamamlanması ve vatandaşlarımızın rutin yaşamlarına kavuşmaları için gece gündüz çalışıyoruz. En önemli ihtiyaçların başında beslenme ve su geliyor. İstanbul’dan bölgeye uzaklık bin 200 kilometre ve bir TIR yaklaşık 24 saatte ulaşabiliyor. Su ihtiyacının yol ve zaman kaybı yaşanmadan giderilmesi ve bunun afetten sonra uzun süre aynı şekilde sürdürülebilmesi gerekiyor. Sürdürülebilir bir çözüm için İstanbul’dan gelen Hamidiye Su Teknik ve Kalite ekipleri bir aydır bölgedeki Kaynak Suyu Tesislerinde çalışmalar yaptı. Kızıldağ Kaynak Suları tesislerini ayağa kaldırarak, tekrar üretim yapabilir hale getirdik.”

“ÜRETİLEN SU İHTİYAÇ SAHİPLERİYLE BULUŞTURULACAK” 

Hamidiye Su’yun Kızıldağ Kaynak Suları Tesisleri’nde tüm afet bölgesinde bedelsiz dağıtmak üzere üretime başladığına dikkat çeken Hüseyin Çağlar, “Hamidiye’nin bölgedeki üretim çalışması ihtiyaç devam ettikçe devam edecek, yerinde üretim sayesinde üretilen suyu anında ihtiyaç sahipleri ile buluşturulacak” dedi.