Evli olduğu erkek tarafından 2017 yılında av tüfeği ve bıçakla yaralanan ve olay esnasında hamile olan Çağlar Aşık, bir bacağını ve bebeğini kaybetti. Sanık Mehmet Ali Aşık indirimsiz 25 yıl 6 ay hapis cezasına çarptırıldı

Hamile kadını yaralayan erkeğe 25 yıl 6 ay hapis cezası

Antep'te Mehmet Ali Aşık isimli erkek, evli olduğu kadını bıçakla ve av tüfeğiyle yaraladı. 27 Eylül 2017'de yaşanan saldırıda, evin kapısını kilitleyerek Çağlar Aşık'a müdahale etmeye çalışan yakınlarını tehdit eden Aşık, yaralı kadına yardım edilmesini engelledi. Olay esnasında hamile olan Çağlar Aşık'ın sol bacağı diz üstünden kesildi, bir süre sonra bebeğini de kaybetti.

Çağlar Aşık'ın bacağının kesilmesine ve bebeğini kaybetmesine neden olan Mehmet Ali Aşık'a 25 yıl 6 ay hapis cezası verildi. Sanığın suç işleme eğilimi dikkate alınarak cezada indirim yapılmadı.

3. Ağır Ceza Mahkemesindeki duruşmaya tutuklu sanık Mehmet Ali Aşık ile avukatı, Çağlar Aşık ile ailesi ve avukatları katıldı. Mahkeme Başkanı Ceyhan Bilgici, yargılamanın sonuna gelindiğini belirterek, sanığa son savunması için söz hakkı verdi. Aşık, öldürme niyeti olmadığını iddia etti.

Çağlar Aşık da o gün odada sanığa karşı koyamadığını belirterek, "Amacı korkutmak değildi, acı çektirerek öldürmekti. Ben o gün umutlarımı, geleceğe olan inancımı kaybettim. Çocuklarımın babasını kaybettim. 2,5 aylık hamile olduğumu biliyordu. O gün doğmamış yavrumu kaybettim" dedi.

Yaralama sonrasında bacağının kesildiğini ifade eden Çağlar Aşık, şöyle konuştu:

"Keşke doğuştan engelli olsaydım, trafik kazası geçirseydim de çocuklarımın babası bana bunu yapmasaydı. Sabahları 3 yaşındaki oğlum protez bacağımı kaldıramıyor sürükleyerek getiriyor, 'Anne al giy.' diye. Ben bunu nasıl anlatacağım oğluma. Onun pişmanlığı, doğmamış yavrumu geri getirmeyecek"

Mehmet Ali Aşık'ın avukatı, sanığın, eşinin hamile olduğunu bilmediğini iddia etti. Bunun üzerine söz alan Çağlar Aşık, "Sanıkla birlikte hastaneye gittiğimizde doktor 2,5 aylık hamile olduğumu söyledi. Yüzünü göremeden mezara gönderdim yavrumu" diyerek gözyaşı döktü.

Cezasında indirim uygulanmadı

Savcı, önceki celse verdiği mütalaasını tekrar ederek sanığın cezalandırılmasını istedi.

DHA'da yer alan habere göre Mahkeme heyeti, sanık Mehmet Ali Aşık'a, "nitelikli kasten öldürmeye teşebbüs" ve "kişiyi hürriyetinden yoksun kılma" suçlarından 21 yıl hapis cezası verdi. Sanık ayrıca diğer mağdurlar Kemal Sözmez ile Mahmut Doğan'a karşı "tehdit" suçundan 4 yıl, Ömer Günay'a karşı "basit yaralama" suçundan da 6 ay hapis cezasına çarptırıldı.

Mahkeme Başkanı, sanığın suç işleme eğilimi dikkate alınarak cezalarda indirim yapılmasına yer olmadığına karar verildiğini kaydetti.