Stas Reeflay isimli bir Rus YouTuber, hamile kız arkadaşının cansız bedeniyle bir süre YouTube'da canlı yayın yaptı. YouTuber, bir izleyicisinin para teklifi üzerine 28 yaşındaki hamile kız arkadaşını soğukta bekleterek ölümüne sebep olmakla suçlanıyor.

Hamile kız arkadaşının cansız bedeniyle yayın yapan Rus YouTuber gözaltına alındı

Rusya'da Stas Reeflay adlı YouTuber'a canlı yayın sırasında bir izleyici, kız arkadaşını soğukta bekletmesi karşılığında bin dolar vereceğini söyledi.

Bunun üzerine Reeflay’ın, kız arkadaşı Valentina Grigoryeva'yı sadece iç çamaşırıyla sıfırın altındaki soğukta beklemesi için balkona kapattığı belirtilirken, Grigoryeva’nın hipotermi sonucu olay yerinde hayatını kaybettiği ifade edildi.

NTV'de yer alan habere genç kadının balkonda olduğu süre boyunca yayın yapan Reeflay, sağlık görevlilerini aradıktan sonra da yayın yapmaya devam etti. Yaşanan olayın ardından pek çok sosyal medya kullanıcısı ‘kadınlara yönelik şiddet ve zulüm sahnelerini sorunsuzca gösterdiği’ gerekçesiyle YouTube'a tepki gösterdi.

Olayla ilgili soruşturma başlatıldığı belirtilirken, Rusya Soruşturma Komitesi, "Evinde cesedi bulunan genç adamın ölen kişiye karşı olası hukuka aykırı eylemleri olup olmadığı kontrol edilecek" açıklamasında bulundu.

New York Post'un haberine göre ise YouTuber Reeflay gözaltına alındı.

YouTuber'ın kız arkadaşının öldüğünü anlaması üzerine "Pişman olacak ne var ki? Yanlış bir şey yapmadım" demesi dikkat çekti.