İstanbul’daki AKP’li Güngören Belediyesi, geçen cumartesi günü düzenlediği Karadeniz Hamsi Festivali için AKP’li Ali Bilir’in şirketine tam 391 bin TL ödedi.

Hamsi değil, rant festivali

İsmail ARI

AKP iktidarı döneminde belediyeler ile kamu kurumlarının ihaleleriyle yandaşlara milyonlarca lira aktarılması neredeyse olağan bir durum haline geldi. Bunun son örneklerinden biri de İstanbul’daki AKP’li Güngören Belediyesi’nin ihalesinde yaşandı.

AKP'li Güngören Belediyesi, 5 Şubat Cumartesi günü Haznedar 15 Temmuz Parkı’nda Karadeniz Hamsi Festivali düzenledi. Kamu İhale Bülteni’nde yer alan bilgilere göre, AKP’li belediye festival için 17 Ocak tarihinde de pazarlık usulüyle bir ihale düzenlendi. İhale tam 391 bin 750 TL’ye Bilir Turizm ve Danışmanlık Anonim Şirketi’ne verildi.


ŞİRKET AKP’LİNİN

Yüz binlerce liralık ihalenin verildiği Bilir Turizm ve Danışmanlık Anonim Şirketi, Türkiye Ticaret Sicili Gazetesi’nde yer alan bilgilere göre Ali Bilir’e ait. Bilir, 28 Mart 2004 tarihinde yapılan Mahalli İdareler seçimlerine girerek Beykoz Belediyesi ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclis üyesi seçildi ve Beykoz Belediye Başkan Yardımcısı olarak atandı. Bilir, 2011 yılındaki genel seçimlerde de AKP’den milletvekili aday adayı olmuştu.

8 YILDA 87 İHALE ALDI

Ali Bilir’in sahibi olduğu Bilir Turizm ve Danışmanlık Şirketi, kamu kurumları ile AKP'li belediyelerden 2015 ile 2022 yıllarını kapsayan 8 yıllık dönemde tam 87 ayrı ihale aldı. Bu 87 ihalenin toplam bedeli ise 110 milyon TL’yi buluyor. Şirketin ihale aldığı kamu kurumları arasında valilikler, emniyet müdürlükleri, üniversiteler, AKP’li belediyeler ve bu belediyelerin şirketleri, hastaneler ile il sağlık müdürlükleri gibi çok sayıda kamu kurumu yer alıyor.

AKP’li Gaziantep Büyükşehir Belediyesi’nin, Antep’in kurtuluşunun 100’üncü yılı kapsamında geçen aralık ayında düzenlediği maratonun ihalesini de yine 641 bin TL’ye AKP’li Bilir almıştı.