Almanya'nın Hanau kentinde 19 Şubat 2020'de ırkçı saldırıda yaşamını yitiren 9 kişinin anısına Köln’de yapılan anıta saldırı gerçekleştirildi. Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

Hanau’da hayatını kaybedenlerin anısına yapılan anıta ırkçı saldırıda bulunuldu

Almanya'nın Hanau kentinde 19 Şubat 2020'de ırkçı saldırıda yaşamını yitiren 9 kişi anısına Köln'de yapılan anıt tahrip edildi, hayatını kaybedenlerin fotoğrafları yırtıldı.

AA'nın aktardığına göre, Köln'ün Rodenkirchen semtinde Ren Nehri kenarında hayatını kaybedenlerin anısına yapılan anıt, saldırının yıl dönümünden iki gün sonra tahrip edildi. Yaşamını yitirenlerin fotoğraflarının ve isimlerinin bulunduğu afişler sökülüp yırtılarak nehir kenarına atıldı.

Polis Köln'de dün yaşanan saldırıyı doğrulurken, başlangıçta mala zarar verme gerekçesiyle başlatılan soruşturmanın devlet güvenlik birimine devredildiğini bildirdi.

Frankfurt'ta ise ırkçı saldırıda yaşamını yitirenlerin posterlerine kimliği belirsiz kişi ya da kişilerce gamalı haç çizildiği kaydedildi. Polisten yapılan açıklamada, kalın bir keçeli kalemle hayatını kaybedenlerin fotoğraflarının yer aldığı posterlere yapılan saldırıyla ilgili soruşturma başlatıldığı belirtildi.

NE OLMUŞTU?

Almanya'nın Hanau kentinde 19 Şubat 2020 gecesi iki kafeye düzenlenen ırkçı saldırıda 9 kişi hayatını kaybetmişti. Özel harekat timinin düzenlediği operasyonda, saldırıyı gerçekleştiren 43 yaşındaki Tobias Rathjen ve 72 yaşındaki annesi evlerinde ölü bulunmuştu.

Saldırgan Rathjen'in avcılık belgesi olduğu ve ardında bir mektupla video bıraktığı kaydedilmişti. Başbakan Angela Merkel ise saldırıyla ilgili "Irkçılık zehirdir, nefret de zehirdir ve bu zehir toplumumuzda vardır." açıklamasında bulunmuştu.