Hanau'da ırkçı saldırıda dokuz kişiyi katleden Tobias Rathjen'in babası G. Rathjen'ın oğlunun saldırıda kullandığı silahın ve kullanılmayan kurşunların geri verilmesini talep ettiği ortaya çıktı.

Hanau saldırganının babası, cinayet silahını geri istedi!

BirGün/Hanau

Hanau'da yaklaşık bir yıl önce beşi Türkiye kökenli dokuz kişiyi katleden saldırganın babası G. Rathjen’in oğlunun saldırı silahı ile kullanılmayan kurşunları geri istediği belirtildi.

Alman Spiegel dergisinin haberine göre, hakkında çok sayıda ırkçılık içerikli suç duyurusu bulunan 73 yaşındaki G. Rathjen, öldürülen insanları anmayı da "Halkı kışkırtma" olarak tanımladı. Rathjen ayrıca, Hanau Büyükşehir Belediye Başkanı Claus Kaminsky'nin "Kurbanlar yabancı değil" dediği gerekçesiyle suç işlediğini savundu. İfade tutanaklarına göre G. Rathen, istihbarat örgütlerini oğlunu ormanda öldürüp eve getirmekle ve onun elbiselerini giyerek katliamı yapmakla suçluyor.

SALDIRIDAN SONRA TUTUKLANMIŞTI

Saldırgan 43 yaşındaki Tobias Rathjen, geçtiğimiz yıl, 19 Şubat'ta Hanau'da iki nargile bara saldırmış, olay Almanya'da infial yaratmıştı.

Saldırgan Tobias'ın katliamdan sonra önce annesini öldürdüğü ardından da intihar ettiği açıklanmıştı. Baba G. Rathjen saldırıdan hemen sonra tutuklanmış, ardından psikolojik tedaviye tabi tutulmuştu.

Federal Başbakan Merkel Hanau saldırısıyla ilgili aydınlatma sözü vermiş ve “Irkçılık bir zehirdir, nefret bir zehirdir. Ve bu zehir toplumumuzda mevcut. Cinayetin sorumlusu da budur. NSU'nun eylemlerinden (Kassel Bölge Valisi) Walter Lübcke cinayetine, oradan Halle'deki cinayetlere kadar. Bugün ülkemiz için son derece üzüntü verici bir gün” açıklamasını yapmıştı.