Adalet Bakanlığı’ndan üst düzey yetkililerle görüşme yapan Hande Fırat, Türkiye’yi sarsan skandal çocuk istismarına dair davanın duruşmasının öne çekilebileceğini belirtti. Fırat, Bakanlığın haberlerden sonra konuya dair bilgi sahibi olduğunu da aktardı.

Hande Fırat: Duruşmanın öne çekilmesi muhtemel, Adalet Bakanlığı yeni haberdar oldu

İsmailağa Cemaati’ne bağlı Hiranur Vakfı’nda yaşanan çocuk istismarı skandalında, 6 ay sonrasına verilen duruşma tarihinin öne çekilmesinin tartışıldığı bildirildi. Kulislerden yansıyan bilgilere göre Adalet Bakanlığı, skandal olaydan yeni haberdar olmuş.

Hürriyet gazetesi Ankara Temsilcisi Hande Fırat, bugünkü yazısında Adalet Bakanlığı’nın üst düzey yetkilileri ile yaptığı görüşmeyi aktardı.

“Bakanlığın olaydan haberi, iddianamenin yazılıp dava açılması ve haber yapılmasının ardından, yani bu yıl oldu” diyen Fırat, bu durumun kabul edilemez bulunduğunu belirterek, “Çünkü Adalet Bakanlığı’nın ‘Kamuyu ilgilendiren ve ilgilendirebilecek konularda Bakanlığın bilgilendirilmesi’ yönünde bir genelgesi bulunuyor. Bu genelgeye niye uyulmadığı araştırılıyor” ifadelerini kullandı.

Yetkililerin, yapılan haberle haberdar olduğu ve toplumda infiale neden olan davayla ilgili duruşmanın öne çekilmesi görüşünde olduğunu kaydeden Fırat, “Bu durumda hâkimin takdiri bekleniyor. Kısacası duruşma tarihinin öne çekilmesi muhtemel” dedi.

Yeni iddiaların da incelemede olduğunu söyleyen Hande Fırat, bu kapsamda Cumhuriyet Gazetesi’nden Barış Terkoğlu’nun yazdığı ‘dosyayı kapatan kişi ile cemaat, vakıf arasında ticari ilişki’ iddiasının da mercek altına alınmasının gündemde olduğunu aktardı.

Fırat, habere imza atan BirGün yazarı Timur Soykan hakkında yürütülen linç kampanyası hakkında da şunları yazdı: “Haberi yapan gazeteci arkadaşların yargılanması için yürütülen linç kampanyasına gelince, yetkililer açık ve net şöyle dedi: ‘Gizlilik kararı yok, haber yapılabilir, siz de yapabilirsiniz.’”