Hande'siz 3'üncü yıl...

Çarşamba günleri BirGün'ün kültür sanat sayfasında yazılarıyla yer alan Hande Demircioğlu, yaşamını yitireli 3 yıl oldu. Aradan geçen yıllar Hande'ye duyulan özlemi artımaya devam ediyor. Hande'nin ölümünün yıl dönümünde annesi Melek Demircioğlu ile konuştuk.

“Her şeyini saklıyorum”
Demircioğlu, "Acımız azalmıyor hatta çoğalıyor. İnanır mısınız hâlâ arayanlar, soranlar var. Arkadaş gruplarından, yayın evlerinden arıyorlar. Bu kadar çevre edindiğini bu kadar sevildiğini ben hiç tahmin etmezdim, edemezdim... Zaman çok çabuk geçiyor. Her şeyini saklıyorum. Hiçbir şeyi atamam. Hep benimle kalacaklar" dedi.

“Öldüğüne hiç inanamadım”
BirGün yazarı Zahit Atam ise Handeyi anlatırken; "Antalya’nın bir festivalden daha çok, bir gazeteci ve kimi ünlüler için tatil zamanı olduğunu iyice idrak ettiğim zamanlarda Hande ile tanışmıştım. Konuşmak iyiydi, tuhaf bir ses tonu vardı, eğitimli ve kültürel dünyada yerini bulamamış birisi olduğunu hemen anlamıştım. Şahsen onun “öldüğüne” hiçbir zaman inanmadım. Kültür sanat dünyasının bu ülkede zavallıar tarafından yönetildiğine o da ikna olmuştu. Onun hakkında en çok anımsadığım konuşmamız gereken şeylere ancak başlangıç yaptığımız ile ruhunda ifade edemediği bir acı olduğuydu" ifadelerini kullandı.