Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün yapılan Bilim Kurulu toplantısından sonra açıklamalarda bulundu. Bakan Koca, bazı illerdeki koronavirüs istatistiklerini paylaştı. İşte şehir şehir koronavirüs verileri…

Hangi şehir ne durumda: Kent kent koronavirüs istatistikleri

HABER MERKEZİ

Türkiye’de mart ayından beri alınan tedbirler ve aralıklı sokağa çıkma kısıtlamaları ardından günlük ancak 700 bandına kadar geriletilebilen koronavirüs vaka sayıları 1 Haziran’da devreye sokulan ‘normalleşme’ adımları ardından Haziran ortasında yeniden yükselişe geçti. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, dün yapılan Bilim Kurulu toplantısı ardından düzenlediği basın toplantısında, bazı kentlere ilişkin kısıtlı istatistikleri paylaştı. Sağlık Bakanlığı, tüm istatistikleri paylaşmama uygulamasını ise sürdürüyor.

Dün yapılan Bilim Kurulu toplantısında sonra konuşan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa, Konya ve Diyarbakır gibi fazla sayıda yurttaşın yaşadığı bazı büyükşehirlerin koronavirüs verilerini paylaştı.

DİKKAT ÇEKEN YÜKSELİŞ

Bakan Koca’ın açıklamalarına göre İstanbul haricindeki açıklanan diğer illerde son bir haftalık günlük vaka sayısı ortalaması, son bir aylık ortalamanın dikkat çekici biçimde üzerine çıktı. Koca’nın söz konusu kentlere ilişkin paylaştığı bazı veriler şöyle:

İSTANBUL SON BİR HAFTADIR AYLIK ORTALAMANIN ALTINDA

Son bir ayda İstanbul’da, günlük ortalama vaka sayısı 653. Son bir haftada günlük ortalama vaka sayısı 620. Son 3 günde ortalama vaka sayısı 616.

ANKARA SON BİR HAFTADIR AYLIK ORTALAMANIN ÜSTÜNDE

Son bir ayda Ankara’da, günlük ortalama vaka sayısı 127. Son bir haftada günlük ortalama vaka sayısı 155. Son 3 günde ortalama vaka sayısı 177.

İZMİR SON BİR HAFTADIR AYLIK ORTALAMANIN ÜSTÜNDE

Son bir ayda İzmir’de, günlük ortalama vaka sayısı 32. Son bir haftada günlük ortalama vaka sayısı 38. Son 3 günde ortalama vaka sayısı 34.

BURSA SON BİR HAFTADIR AYLIK ORTALAMANIN ÜSTÜNDE

Son bir ayda Bursa’da, günlük ortalama vaka sayısı 64. Son bir haftada günlük ortalama vaka sayısı 84. Son 3 günde ortalama vaka sayısı 93. Son gün 100’e kadar çıktı.

KONYA SON BİR HAFTADIR AYLIK ORTALAMANIN ÜSTÜNDE

Son bir ayda Konya’da, günlük ortalama vaka sayısı 41. Son bir haftada günlük ortalama vaka sayısı 73. Son 3 günde ortalama vaka sayısı 88.

KAYSERİ SON BİR HAFTADIR AYLIK ORTALAMANIN ÜSTÜNDE

Son bir ayda Kayseri’de, günlük ortalama vaka sayısı 14. Son bir haftada günlük ortalama vaka sayısı 25. Son üç günde ortalama vaka sayısı 28.

DİYARBAKIR SON BİR HAFTADIR AYLIK ORTALAMANIN ÜSTÜNDE

Son bir ayda Diyarbakır’da, günlük ortalama vaka sayısı 58. Son bir haftada günlük ortalama vaka sayısı 81. Son 3 günde ortalama vaka sayısı 87. Son gün 100’lere yaklaştı.

KOCAELİ SON BİR HAFTADIR AYLIK ORTALAMANIN ÜSTÜNDE

Son bir ayda Kocaeli’de, günlük ortalama vaka sayısı 78. Son bir haftada günlük ortalama vaka sayısı 91. Son 3 günde ortalama vaka sayısı 113.

VAN SON BİR HAFTADIR AYLIK ORTALAMANIN ÜSTÜNDE

Son bir ayda Van’da günlük ortalama vaka sayısı 7. Son bir haftada günlük ortalama vaka sayısı 14. Son 3 günde ortalama vaka sayısı ise 14.

ÖLÜM ORANLARI

Koca, vaka sayısına göre en yüksek ve en düşük oranlı illeri de açıkladı. Bakan, “Vaka sayısına göre vefat oranını en yüksek olduğu il yüzde 12.4 ile Gümüşhane. En düşük olduğu il ise yüzde 0.33 ile Kilis'tir” ifadesini kullandı.