Hani ek 3600 göstergeler?

CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, iktidardan ‘memurlara ek 3600 gösterge’ sözünü tutmasını istedi. Gürer ayrıca ücretli, PIKTES ve özel rehabilitasyon öğretmenlerine kadro verilmesini talep etti.

İktidarın öğretmen, din görevlisi, polis ve hemşirelere ek 3600 gösterge vereceğini söylediği tarihin üzerinden çok zaman geçtiği halde böyle bir düzenleme yapılmadığını anımsatan Gürer, beş yıldır beklenti içinde olan memurlara bir an önce ek 3600 gösterge verilmesi gerektiğini vurguladı.

AYRIMLAR ORTADAN KALKMALI

MEB’de ücretli ve sözleşmeli öğretmenler ile rehabilitasyon merkezlerindeki öğretmenlerin kadro beklentisi içinde olduğunu belirten Gürer, Suriyeli öğrencilerin entegrasyonunda görevli öğretmenlerin (PIKTES öğretmenleri) durumuna da dikkat çekti. PIKTES öğretmenlerinin cezai işlemler açısından 657 sayılı Memurlar Kanunu’na tabi iken sosyal haklar yönünden öğretmen statüsünde görülmediğini ifade eden Gürer, bu konuda düzenleme yapılması gerektiğini ifade etti. Gürer, “Öğretmen olarak görev yapanlar arasında ayrımlar kaldırılıp tamamına asıl kadro verilmelidir” diye konuştu.