Hannover 96  Başkanı Martin Kind, gelecek yıllarda güven duydukları ve devamlılığı esas alan bir teknik direktörle çalışmak istediklerini, bu nedenle Kenan Koçak'ın anlaşmasını üç yıl uzattıklarını duyurdu

Hannover 96'dan Kenan Koçak'a 3 yıllık yeni anlaşma

HANNOVER

Almanya İkinci Bundesliga kulübü Hannover 96, Antrenör Kenan Koçak'ın anlaşmasını üç yıl uzattığını kulübün resmi sitesinden duyurdu.

Kenan Koçak, geçtiğimiz yıl Kasım ayında düşme hattında devraldığı takımı 9. sıraya getirmişti. Türkiye kökenli teknik adam korona tatili öncesi son karşılaşmada da Nürnberg'e 3-0 kazanmıştı.

Hannover 96 Başkanı Martin Kind, kulübün resmi sitesinde Kenan Koçak'ın gösterdiği performanstan çok memnun kaldıklarını belirterek "Kenan Koçak'ın bir takımı iyi geliştirebileceğini kanıtladı. Gelecek yıllar için güven ve devamlılığın esas. Bunun gereğini yerine getirmek için de adım atıp üç yıllık anlaşmayı imzaladık. Kenan Koçak geçtiğimiz hafta ve aylarda bir takımı yeniden düzenleyebileceğini, stabilize edebileceğini ve geliştirebileceğini kanıtladı. Takım onunla birlikte büyük ilerleme kaydetti ve sonuçlara da yansıyan çekici bir futbol oynuyor. Bu nedenle önümüzdeki yıllarda bu yolda onunla birlikte devam edebilmekten mutluluk duyuyoruz. Koçak, ilk günden itibaren Hannover 96'yı tutkulu bir görev olarak gördü. Ayakları yere basan, kendine has ve sonuç odaklı çalışan bir kişi. Antrenörlük kariyerinde irade ve yetkinlikle kendini profesyonel olarak geliştirdi. Hedefimize onunla ulaşacağımıza inanıyoruz" açıklamasını yaptı.

‘EKİBİMLE BU SORUMLULUĞU SEVEREK ALIYORUM’

Kenan Koçak da göreve getirildiği ilk günden itibaren Hannover'de kendini iyi hissettiğini beliertti.

Kenan Koçak, "Spor Direktörü Gerry Zuber ve bu muhteşem kulübün çalışanlarının bana karşı duyduğu büyük güven beni çok mutlu ediyor. Bu aynı zamanda önümüzdeki yıllarda da bu yolda devam etmem, Hannover'in çekici ve umarım başarılı bir futbol takımı olması benim için bir teşviktir. Kulüpte ve şehirde ilk günden itibaren kendimi çok rahat hissettim. Hannover 96'nın sadece çalışanlar için değil, bölgedeki bütün insanlar için de oynadığı büyük rolü gördüm. Ekibimle birlikte birlikte bu sorumluluğu severek alıyorum. Bu sorumluluğun hakkını vermek için elimizden geleni yapacağımızasöz veriyoruz" diye konuştu.

İLK ANTRENÖRLÜĞÜ MANNHEIM TÜRKSPOR’DA

Futbola SV Waldhof Mannheim'de başlayan Kenan Koçak, sırasıyla Avusturya 2 Ligi ekibi Loeben, Alman 2 Ligi'nde SV Waldhof ve Austria Salzburg'ta forma giymişti.

Antrenörlük kariyerine ise Ümit Davala, Selahattin Özbir, Seyfettin Özbey, Ali Rıza Yılmaz gibi ünlü isimleri futbola kazandıran Mannheim Türkspor'da başlamış, ardından VfR Mannheim, Waldhof Mannheim ve 2016 -2018 yılları arasında Alman İkinci Ligi'nde Sandhausen'i yönetmişti.

Geçtiğimiz yıl Hannover 96'nın başına geçen Koçak, düşme hattında yer alan takımı yeniden atraktif futbol oynayan, kazanan bir ekip haline getirmişti. Alman 2. Bundesliga'da sezona önümüzdeki haftadan itibaren seyircisiz devam etmesi planlandı.

Fotoğraf: Hannover 96 resmi sayfası