Almanya’nın Hannover kentinde, Die Linke ve Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu'nun (DIDF) ortak kullandığı büroya önceki gün saldırı gerçekleştirildi.

Hannover'de Die Linke ve DIDF bürosuna saldırı

HALİT YAŞAR DEMİRBAĞ/HANNOVER

Hannover kentinin Linden semtinde Die Linke Fedaral Milletvekili Diether Dehm ve Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu'nun (DIDF) ortak kullandıkları bürosu önceki gün saldırıya uğradı. Saldırıda ofis camları kırıldı. Die Linke merkezi bir gün önce Die Linke Federal Milletvekilleri Sarah Wagenknecht ve Diether Dehm' in katılımıyla açılmıştı. Die Linke saldırıya büyük tepki gösterdi. Atılan taşın demokrasiye atıldığı vurgusunu yapan Diether Dehm, büro açılmadan önce tehditler aldıklarını belirtti.

Demokratik İşçi Dernekleri Federasyonu da saldırıyı kınadıklarını belirterek gerekli açıklamayı 12 Haziran günü, saat 15'te yapacaklarını duyurdu. DIDF, tüm duyarlı kesimleri ırkçılığa karşı mücadeleye çağırdı, Hannover polisi ise yaptığı açıklamada saldırıyı yabancı birisinin yaptığının belirlendiğini ve soruşturmanın devam ettiğini ifade etti.