Yeniden hapse girecek olan Çilem Doğan canlı yayında yaptığı açıklamada, “Hapis kararından sonra kızımı bütün kadınlara emanet ettim. Bu hapis kararı benim değil, bana değil. Bütün kadınları hapsettiler, 8 yaşındaki bir çocuğu hapsettiler” dedi.

Hapis cezası onanan Çilem Doğan: Kızım sabaha kadar ‘karnım ağrıyor’ dedi ama kalbinin acıdığını biliyorum

Adana'da, kendisine şiddet uygulayıp fuhşa sürüklediği için evli olduğu Hasan Karabulut'u öldürmek zorunda kalan Çilem Doğan’a yerel mahkemenin verdiği 15 yıl hapis cezası 5 yıl sonra Yargıtay tarafından onandı. Doğan, Kanal D ekranlarında yayınlanan “Neler Oluyor Hayatta” programına bağlanarak kararın ardından ilk kez konuştu.

“HAPİS KARARINDAN SONRA KIZIMI BÜTÜN KADINLARA EMANET ETTİM”

Doğan onanan hapis kararıyla ilgili “Dün verilen karar beni etkilemedi açıkçası, hala nefes alıyorum ve bu nefes sayesinde milyonlarca kadına nefes verdiğimi düşünüyorum" dedi.

Evliliğinde iki buçuk yıl şiddet gördüğünü anlatan Doğan “Düzelsin diye çok mücadele ettim. Sürekli şiddete maruz kalmak feci bir şey" diye konuştu. Kızına babasının nasıl öldüğünü terapist eşliğinde anlattığında onu hiç yargılamadığını ve anladığını belirterek "'İyi ki sen nefes alıyorsun' deyip ağlayarak göğsüme yaslandı” dedi.

“SABAHA KADAR UYUYAMADIM”

5 yıl sonra gelen hapis kararı sonrasında çocuğunun tavrının aynı olduğunu anlatan Doğan “Sabaha kadar uyuyamadım. Dün geceyi biraz zor geçirdik. Çocuk sabaha kadar ‘karnım ağrıyor’ dedi ama ben onun kalbinin acıdığını biliyorum” dedi.

"BÜTÜN KADINLARI HAPSETTİLER"

Doğan “Bu hapis kararı benim değil, bana değil. Bütün kadınları hapsettiler, 8 yaşındaki bir çocuğu hapsettiler” diyerek tepkisini dile getirdi. 8 yaşındaki kızının Aralık ayında doğum günü olduğunu ama kararın ardından hayallerinin yarım kaldığını anlattı.

Kızını tüm kadınlara emanet ettiğini belirten Doğan, “Biliyorum ki yalnız bırakamayacaksınız benim kızımı. Asla yalnız değilim, değilsiniz. Ben kızım için, kendi canımı kurtarmak için yaptım. Birlikte mücadele ettiğim bütün kadınlara kızımı emanet ettim dün” ifadesini kullandı. Ardından da hapis kararını ceza kuruluna taşıyıp düzeltme talep edeceklerini belirterek, “Benim hala umudum var” dedi.