SOL Parti Bursa İl Örgütü, ‘Yeter, gönderelim’ sloganıyla Bursa’da halk buluşması yapacak. Buluşmada SOL Parti temsilcileriyle beraber toplumun farklı kesimlerinden yurttaşlar sözlerini dile getirecek.

Harami iktidarını göndereceğiz
SOL Partililer buluşma öncesi kentte yoğun çalışmalar gerçekleştirdi. (Fotoğraf: BirGün)

SOL Parti, bugün Bursa’da kitlesel halk buluşması gerçekleştirecek. Saat 12.00’de Osmangazi Metro İstasyonu önünde bir araya gelen partililer, oradan yürüyüşle Kent Meydanı’nda gelecek ve saat 13.00’te buluşma yapılacak.

Kent Meydanı’na kurulacak olan kürsüden SOL Parti temsilcilerinin yanı sıra Bursa’da farklı toplumsal kesimlerden yurttaşlar konuşmalar yapacak. “20 yıl yeter gönderelim” sloganıyla gerçekleşecek olan buluşmada, ülkede yaşanan birçok sorun ve SOL Parti’nin önerdiği politikalar anlatılacak.
SOL Parti Bursa İl Başkanı Uğur Kurt, halk buluşması çalışmalarında Bursa’nın birçok yerinde yurttaşlarla ilişki kurduklarını söyleyerek, “Neredeyse bütün mahallelerdeki kahvehaneleri ziyaret ederek insanlarla sohbet ettik. Pazaryerlerinde çeşitli ilişkiler kurduk. Direnişte olan Barutçu Tekstil işçileriyle bir araya geldik. Bu kişiler alanda bizimle beraber olacak” dedi.

Kurt, şunları dile getirdi: “Bursa’da çok uzun zamandan beri sol ve sosyalist partiler bir miting yapmadı ve o yüzden biz bu buluşmayı önemsiyoruz. SOL Parti’nin ilk halk buluşması olması da bize sorumluluk yüklüyor. Buluşma ne kadar etkili olursa sonrakileri o şekilde etkileyecek. Bursa bir işçi havzası, aynı zamanda göç alan bir kent. Burada emekçiler ağırlıkta ve yoksulluk had safhada. Türkiye’nin birçok yerinde olduğu gibi eskiden yeşil denilen Bursa’da da ciddi bir ekolojik yıkım gerçekleşti. Biz tüm bu mücadele başlıkları içerisinde Bursa’da gerçekleşecek olan buluşmayı çok önemsiyoruz.”

En önemli görevlerinin toplumsal taleplerin taşıyıcısı olmak olduğunu ifade eden Kurt, sol ve kamucu politikaları, laikliği, bağımsızlığı emekten yana politikaları gündeme getirmeyi, bunun mücadelesini yükseltmeyi amaçlarını ve bugün yapacakları buluşmada bunları dile getireceklerini söyledi.
Partiden yapılan açıklamada ise “Lüks, şatafat, gösteriş hepsi onlar için. Bir yanda her şeye sahip ayrıcalıklı azınlık bir yanda da işçisiyle, köylüsüyle, emekçisiyle, emeklisiyle, genciyle, kadınıyla her şeyini kaybetmiş milyonlar var. Bu adaletsiz ve eşitsiz iktidara yeter artık. Emeğiyle geçinenlerin insanca yaşayabileceği bir ülke hayal değil. Bunu gerçekleştirmek elimizde. Başarmak için birleşiyoruz. Emeğimiz ve haklarımız için yürüyoruz. İnanın! Bu harami iktidarını göndereceğiz. Gelin insanca yaşanabilecek bir ücret için mücadeleyi birlikte yükseltelim. Tüm emekçilerin ve emeklilerin haklarını aldığı bir düzen için harekete geçelim. Haklarımızı alabilmek, yarınlarımızı kazanabilmek için birleşelim, örgütlenelim. Yoksulluğa, pahalılığa, adaletsizliğe, işsizliğe, gericiliğe, kadın cinayetlerine, çocuk istismarına... 20 yıl yeter, gönderelim” ifadeleri kullanıldı.