Son günlerde basketbolumuzda milli takımlar düzeyinde müthiş hareketli günler yaşanıyor. Uluslararası arena da bir kaç platformda mücadele ediyoruz. Bir yandan A Milli Takımımız Japony

Son günlerde basketbolumuzda milli takımlar düzeyinde müthiş hareketli günler yaşanıyor. Uluslararası arena da bir kaç platformda mücadele ediyoruz. Bir yandan A Milli Takımımız Japonya'daki Dünya Şampiyonası için hazırlıklarını İtalya'da sürdürüyor. Milliler Bormio'daki kampta yaptıkları antremanlarve katıldıkları turnuvalarla şampiyonaya en iyi şekilde hazırlanma çabası içindeler. Keşke takım da NBA de oynayan iki oyuncumuzda olsaydı. Çok daha iyi bir milli takım olurdu. Ama ne yapalım onlar arkadaşlarını yalnız bırakmak zorunda kaldılar. Artık forma giyen oyuncularımız onları boşluğunu en iyi şekilde dolduracaklardır.

A Milli Takım çalışmalarına şampiyonanın oynanacağı ağustos ayının ortasına kadar devam edecek.Umarım bu çalışmalardan en iyi şekilde yararlanırlar ve ülkemizi bu önemli şampiyona da en iyi şekilde temsil ederler.

Ümit millilerimiz ise geçen hafta da yazdığım gibi İzmir'de Avrupa Ümitler Şampiyona-sı'nda finale emin adımlarla ilerliyorlar. Eleme grubu maçları sonunda nispeten daha rahat bir gruba düşen millilerimiz Önce İtalya yi ardından Hırvatistan'ı çok rahat yenerek grup birinciliğini garantilediler. Yarı finalde millilerimizin fazla zorlanacağını zannetmiyorum. Millilerin şampiyonluk yolunda en büyük rakipleri Sırbistan olur.

Beni en fazla sevindiren ise geleceğimiz olan gençlerimizin ortaya koydukları müthiş mücadele. Artık basketbol camiasında birçok kişi geceleğin milli takımının bu gençlerin teminatı altında olduğuna inanıyor. Kimsenin gözü arkada değil. Oyun kurucu pozisyonun da Hakan Demirel ve Berent Kavaklıoğlu uzun yıllar bu konuda sıkıntı yaşamayacağımızın sinyallerini veriyor. Özellikle uzunlarda tam bir bolluk var.Oğuz Savaş.Semih Erden.Ömer Aşık ve Cemal Nalga pota altında hepimizin yüreklerine su serptiler.Basketbolumuz uzun yıllar 4 ve 5 numara da milli takımlar düzeyinde sorun yaşamaz gibi geliyor bana. Ümit millilerde iki tane 3 numara pozisyonunda oynayan oyuncumuz var ki anlatmakla bitmezler. Cenk akyol ve Ersan İlyasova bu pozisyondaki oyunları ile herkesin takdirini kazanmış durumdalar. Cenk Akyol özellikle isabetli 3 sayılık atışları ile takımı her zaman ateşleyen oyuncu oluyor.

Ersan artık kendini aşmış gelecekte Türk basketbolünün yıldızı olma yolunda büyük bir aşama kaydetmiş. Böyle oynamaya devam ettiği sürece uzun yıllarA Milli takımın vazgeçilmez oyuncusu olur.

Bu turnuvadan Ümit Milliler nasıl bir sonuçla ayrılırlarsa ayrılsınlar hiç önemli de-ğil.Kazanan Türk basketbolü olmuştur. Geleceğin yıldızları dosta düşmana kendilerini göstermişlerdir.Üstelik maçları yayınlayan ve yüksek izlenme oranlarına ulaşan NTV sayesinde tüm Türkiye bu gençlerle gurur duymaktadır. Hele salonu tıklım tıklım dolduran muhteşem İzmir seyircisi için söylecek söz bulamıyorum. Takımın bu muhteşem yükselişinde onların da payı çok büyük.

Yunanistan'da düzenlenen Avrupa Şampiyonasında mücadele eden Genç Milli Ta-kım'ımız da grubundaki maçlarını kazanarak üst sıralar için mücadele veriyor. Gençlerimizin amacı finale çıkarak Ümit Milli takımla beraber aynı zafere imza atabilmek. Bu takımda oynayan, gelecekte basketbolümüz için önemli olacak Can Özcan, Barış Hersek , Doğuş Balbay ve Mehmet Sahan gibi önemli oyuncular var.