Harmandalı GGM’de mültecilerin sorunları çözülmüyor. Av. Ayşe Kaymak, mültecilere bilgi vermeme, avukatla görüştürmeme ve barınma koşullarındaki yetersizliğin sürekli yaşanan sorunlar olduğunu söyledi.

Harmandalı GGM’de keyfi uygulamalar sürüyor
Fotoğraf: BirGün

Berkay SAĞOL

İzmir’de Harmandalı Geri Gönderme Merkezinde (GGM) kalan mültecilerin yaşadıkları sorunların yıllardır sonu gelmiyor. Avukatlarla görüşememe, yeterli besin ve içme suyuna ulaşamama, kalabalık odalarda kalma ve sebepsiz uzun süre GGM’de tutulma gibi sorunları sürekli olarak yaşıyor.

GGM’lerde mültecilerin adalete erişimde sorunlar yaşadığını belirten İzmir Barosu Göç ve İltica Komisyonu’ndan Sorumlu Yönetim Kurulu Üyesi Av. Ayşe Kaymak, “Maalesef mültecilere neden orada bulunduklarına dair bilgi vermeme, avukatla görüştürmeme ve barınma koşullarındaki yetersizlik sürekli yaşanan sorunlar. Avukatların müvekkilleriyle görüştürülmeme durumu bazen oradaki koşulların uygunsuzluğundan kaynaklanıyor bazen ise tamamen keyfi tutumdan dolayı yaşanıyor. Bazı durumlarda ise toplu sınır dışı yapılacağı zaman avukatların sürece müdahil olmaması için bu görüşmeler engelleniyor” dedi.

Görevlilerin, kanunen GGM’de bulunan yabancıların haklarına ilişkin gerekli aydınlatmaları yapmaları, ihtiyacı olanlara tercüman sağlamalarının zorunlu olduğunu dile getiren Kaymak, “Sorunların pek çoğu yasadan değil uygulamadan kaynaklanan keyfi ve dayanaksız sorunlar maalesef. Örneğin biz avukatlar da, uzun saatler kapıda bekletilme, baro görevlendirme yazısı olmasına rağmen evraklardan örnek alamama, yabancının kurumda olmaması veya başka ile sevk edilmesi durumunda bu konuda bilgi vermeme, uzun saatler bekletildikten sonra mesai saatleri dolduğu gerekçesiyle görüşme yaptırılmaması, dilekçe hakkının kısıtlanması vs. pek çok sorun yaşamaktayız. GGM’lerde zaman zaman kanuni dayanağı olmaksızın ve yazılı bir gerekçe gösterilmeksizin tercümanlardan belge istenebilmektedir. Böyle bir uygulama, avukatın müvekkile erişimini ciddi şekilde kısıtlamaktadır” diye konuştu.

DENETİME AÇILMALI

Kaymak şunları söyledi: “Çözüm önerilerini de belirterek hazırladığımız raporlar ve ilgili kurumlara yaptığımız başvurular, bir kurumu veya birilerini olumsuz göstermek için değil, ülkemizde insan hakları ile ilgili yaşanan sorunları birlikte çözmek, ulusal ve uluslararası hukukun gereklerine tüm kişilerin ve kurumların uymasını sağlamaktır. Geri gönderme merkezi gibi tutulma merkezlerinin insan hakları hukukunun gereklerine uygun davranması gerekmektedir. Hak ihlallerinin engellenmesi ve geri gönderme merkezlerinin istenen düzeye ulaştırılması için başta İzmir Harmandalı Geri Gönderme Merkezi olmak üzere, ülke çapındaki tüm geri gönderme merkezleri baroların ön habersiz, koşulsuz ve sivil denetimine açılmak zorundadır.”