Harry Potter'ın yaratıcısı J.K. Rowling, kitabı Ickabog'u ücretsiz yayımladı.Kitaptan her gün yeni bölüm paylaşılacak

Harry Potter'ın yaratıcısı J.K. Rowling, yeni çocuk kitabını internette yayımladı

Yazar J.K. Rowling karantinadaki çocuklar için yeni çocuk kitabı Ickabog’u ücretsiz olarak internetten yayımlayacağını açıkladı. Twitter’da bir dizi tweetle açıklama yapan Rowling, kitabı 10 yıl önce kaleme aldığını ancak son Harry Potter kitabı yayınlandıktan sonra araya giren başka işlerden ötürü yıllardır rafa kaldırdığını belirterek, korona virüsü nedeniyle uygulanan karantina günlerinde yayımlamaya karar verdiğini söyledi.

Çoğunluğu el yazısı olan müsveddeleri bugüne dek tavan arasında sakladığını belirten yazar, el yazmalarının içinde olduğu bir kutunun bazı fotoğraflarını paylaşarak şöyle yazdı: “Zamanla Ickabog’un sadece ailem için olduğunu düşünmeye başlamıştım.”

Rowling, kitabın 26 Mayıs’ta yayımlanmaya başladığını ve 10 Temmuz’a kadar devam edeceğini vurgulayarak kitabın hafta içi her gün bir ila üç bölümün yayımlanacağını açıkladı. Ickabog’un Harry Potter serisinin devamı olmadığını belirten yazar, okuyucuların da kitaba dahil olmasını isteyerek çocuklara, “Kitabı benim için resmedin. Hayal gücünüzü serbest bırakın” çağrısında bulundu. Kasım 2020’de Ickabog’un basılacağını belirten yazar, çizimler arasından seçilenlere kitapta yer vereceklerini duyurdu.

Rowling ayrıca kitaptan elde edeceği telif haklarının tamamını koronavirüs salgınından etkilenen kişilere yardım amacıyla kullanılmak üzere bağışlayacağını belirtti.