Emekli edebiyat öğretmeni Hasan Basri Aydın, sağlık sorunları nedeniyle geldiği İstanbul’da eski bakan Cemil Çiçek'e hakaret suçlamasından gözaltına alındı. Çıkarıldığı mahkemece tutuklanmasına karar verilen Aydın, koronavirüs salgını nedeniyle cezasını 20 gün evde geçirecek.

Hasan Basri Aydın tutuklandı

YAREN ÇOLAK

‘Tanrıya Mektuplar’ kitabının yazarı 88 yaşındaki yazar ve emekli öğretmen Hasan Basri Aydın, eski Adalet Bakanı Cemil Çiçek’e hakaret ettiği iddiasıyla tutuklandı. Malatya'dan İstanbul'a geldiği sırada İstanbul Havalimanı'nda bugün gözaltına alınan Aydın, daha sonra Gaziosmanpaşa Adliyesi’ne götürüldü.

Burada hâkim karşısına çıkarılan Aydın hakkında ‘kamu görevlisine karşı görevinden dolayı hakaret’ten tutuklama kararı verildi. Aydın, Silivri Cezaevi’ne götürülüyor.hasan-basri-aydin-tutuklandi-779381-1.

Cemil Çiçek’e hakaret ettiğine yönelik iddialar sebebiyle Aydın hakkında Bakırköy Ruh ve Sinir Hastalıkları Hastanesi’nde gerekli tetkikler yapıldıktan sonra denetimli serbestlik kararı verilmişti. 6 ayda bir gitmesi gereken kontrollere düzenli gidemeyen 88 yaşındaki Aydın’ın tutuklanmasına hükmedildiği öğrenildi.

Aydın, daha önce de ‘Tanrıya Mektuplar’ kitabı nedeniyle verilen bir cezasının bir kısmını yatmış, sonrasını ise ev hapsinde geçirmişti.

KORONAVİRÜS NEDENİYLE EV İZNİ

Hasan Basri Aydın’ın Alzheimer hastası olduğu ve ciddi sağlık sorunları nedeniyle yaşamını tek başına sürdürmesinin imkansız olduğu belirtildi. Öte yandan Aydın'ın koronavirüs salgını nedeniyle hapis cezasını evde geçirerek 20 gün ev izni almasına karar verildi.

hasan-basri-aydin-tutuklandi-779404-1.

CHP'DEN TEPKİ

88 yaşındaki emekli edebiyat öğretmeni Hasan Basri Aydın'ın tutuklanmasının ardından CHP Manisa Milletvekili Özgür Özel ve CHP Malatya Milletvekili Veli Ağbaba'dan tepki geldi.

Sosyal medya hesabından açıklama yapan Özel, "Gerekçe: Eski Bakanlar Cemil Çiçek ve Şevket Kazan’a hakaret. Devir değişmiş, davalar düşmüş. 90 Yaşında, hasta, bakıma muhtaç Hasan Amcayla uğraşan sarayın Adalet sistemi #AdaletinizBatsın" dedi.

Ağbaba ise şu ifadeleri kullandı:

"Alttaki resim, emekli edebiyat öğretmeni 92 yaşında Hasan Basri Aydın'a ait. Bugün hakaret iddiasıyla tutuklandı, Silivriye götürülüyor. Tecavüzcü, katiller dışarıda; yazar-öğretmen H.Basri Aydın içeride. Bu bir cinayettir! 92 yaşında bir insana bu zulmü yapan #AdaletinizBatsın"