Hasan Can Kaya RTÜK'ün "Konuşanlar" cezasından sonra ilk defa konuştu. Söz konusu cezayı eleştiren Kaya, “Kemal Sunal'ın 'Eşoleşek' kelimesini sansürleyen bir kurum. Benim üzerimden izleyicilerimi, özellikle Z kuşağını eleştirdiler ona üzüldüm. Yoksa umurumda değil” dedi.

Hasan Can Kaya'dan RTÜK'e ceza yanıtı: Kemal Sunal'ı bile sansürleyen bir kurum

Radyo ve Televizyon Üst Kurulu'nun (RTÜK) "Konuşanlar" programı nedeniyle dijital film, dizi izleme platformu Exxen'e para cezası vermesi hakkında değerlendirmelerde bulunan Hasan Can Kaya, “Kemal Sunal'ın 'Eşoleşek' kelimesini sansürleyen bir kurum. Benim üzerimden izleyicilerimi, özellikle Z kuşağını eleştirdiler ona üzüldüm” diye konuştu.

MedyaRadar'ın aktardığına göre, Kaya yaşananların bir iftira kampanyasından ibaret olduğunu söyledi. RTÜK'ün programıyla ilgili idari para cezası vermesinin sorulması üzerine ise, "Çok tutulan mizah işlerinde her seferinde sansür uygulanmıştır. Kemal Sunal'ın 'Eşoleşek' kelimesini sansürleyen bir kurum. Benim üzerimden izleyicilerimi, özellikle Z kuşağını eleştirdiler ona üzüldüm. Yoksa umurumda değil. Güldük eğlendik" yorumunu yaptı.

'ELEŞTİRİLMEZ DEĞİLİZ'

Kaya, sözlerine şöyle devam etti:

"Konuşanlar adlı programı muhafazakarlar da muhalifler de izliyorlar. Bunların hepsi bizim programda yan yana gülüp eğlenirler. Konuşanlar izleyicisi akıl sağlığı en olgun kesim bence. Kendiyle barışık insanlar kendiyle dalga geçer. Küfürle güldürüyor diyen adamlar hayatında kimseyi güldürmemiştir. Bizim için iyi niyetle yapılan her şeyin başımızın üstüne yeri var. Eleştiri de dahil. Biz eleştirilemez değiliz. Trolleri saymıyorum ama yapıcı eleştirilerin başımızın üzerinde yeri var. Biz bundan çok etkilenmedik. Biz platform geçtikten sonra tarzımızdan taviz verseydik, ki zaten arkadaşlar mizah, dili bozma yeridir. Tırnak içinde söylüyorum serseri bir dil kullanılır. Herkese yağ çekerek bir mizah ortamı oluşturamazsınız. Hayatında kimseyle şakalaşmamış insanlar bunu iddia ederler. Ama ülkemizde komedi ile ilgili büyük kitlelere hitap eden herkes ya sansüre uğramıştır ya sık sık eleştirilmiştir. Bu işin bedeli bu büyük kitlelere oynayan bir komedi insanıysan sansürü eninde sonunda yiyecektik. Bilmeyenler bir şey gelmiyor başınıza diye şaşırıyordu."

RTÜK, Acun Ilıcalı'nın dijital film, dizi izleme platformu Exxen'de yayınlanan Hasan Can Kaya'nın 'Konuşanlar' programı nedeniyle, platforma idari para cezası ve katalogdan çıkarma yaptırımı uygulamıştı.