Diyarbakır’ın Bağlar ilçesinde yaşayan afetzede yurttaşlar, depremden kaynaklı ağır hasar tespiti yapılan binalar nedeniyle can güvenliklerinin olmadığını belirtti. Yurttaşlar, hasarlı binaların yıkılmasını talep etti.

Hasarlı binalar tehlike saçıyor
Yurttaşlar, hasarlı binalarla ilgili yetkililere ulaşamadıklarını söyledi.

Haber Merkezi

Diyarbakır’da, Çevre Şehircilik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğü ekiplerinin yürüttüğü hasar tespit raporuna göre, kent merkezinde 159 bin 832 bina incelendi. Yapılan incelemelerde 22 binanın yıkıldığı, 66 binanın acil yıkılması gerektiği, 3 bin 252 binanın ağır hasarlı, 2 bin 828’nin orta hasarlı, 32 bin 652 binanın ise az hasarlı olduğu kaydedildi.

MA’da yer alan habere göre, depremin üzerinden iki ay geçmesine karşın ağır hasarlı ve acilen yıkılması gereken birçok bina tahliye edildikten sonra, hiçbir önlem alınmadan kaderine terk edildi. Bağlar ilçesi Mevlana Halit Mahallesi’ndeki Çevikler Apartmanı’nda yaşayan yurttaşlar binanın ağır hasarlı olmasına karşın yıkılmadığı için çevrede yaşayanların hayatını tehlikeye atıldığını söyledi. Yıkım kararı verilen apartmanın bitişiğindeki binada yaşayan Fatma Aydın, şöyle konuştu: “Binanın tehlikesini bildirmek için gelen polis bile yanına yaklaşmıyor. Onların güvenip giremediği sokakta biz yaşamak zorunda kalıyoruz. Çevre Şehircik ve İklim Değişikliği İl Müdürlüğüne gidiyoruz, polise yönlendiriyor, polis ise yapacağı bir şeyin olmadığını söylüyor. AFAD’a gidiyoruz, Çevre Şehircilik, İklim Değişikliği İl Müdürlüğü’ne yönlendiriyorlar. Nereye gideceğimizi şaşırdık. Bize bir çözüm bulsunlar.”  

ÇÖZÜM ÇAĞRISI

Yan bina da oturan Gurbet Balık da “Gece geç saatlere kadar dışarıda bekliyoruz. Kimi aradıysak sonuç alamadık. Bu ağır hasarlı binayı yıkıp buradan kaldırın ya da bize kalabileceğimiz sağlam bir yer bulun. Artık sesimizi duysunlar” diyerek isyan etti.