Eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olacağına ilişkin iddiasına yanıt verdi. "Neye dayanarak böyle bir iddia ortaya atıldı bilmiyorum" diyen Kılıç, 6'lı masada yer alan liderlerle bir görüşmesinin ve adaylık konusunun gündemde olmadığını ifade etti.

Haşim Kılıç'tan cumhurbaşkanı adaylığı iddiasına yanıt

Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olacağı iddia edilen eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, "İddianın nedenini ve temelini bilmiyorum" açıklamasını yaptı.

Eski Anayasa Mahkemesi Başkanı Haşim Kılıç, Millet İttifakı'nın cumhurbaşkanı adayı olacağına ilişkin iddiasına yanıt verdi.

Habertürk'ten Çimen Çetin'e konuşan Kılıç, "Neye dayanarak böyle bir iddia ortaya atıldı bilmiyorum" dedi.

"İddianın nedenini ve temelini bilmiyorum" diyen Kılıç, Millet İttifakı liderlerinin yaptıkları açıklamaları işaret etti.

Kılıç, "Başkanlar adaylarla ilgili görüşmelerin sürdüğünü ve henüz isim tespit etmediklerini söylüyorlar" ifadesini kullandı.

Haşim Kılıç, 6'lı masada yer alan liderlerle de bir görüşmesinin olmadığını ve adaylık konusunun da gündemde olmadığını söyledi.

NE OLMUŞTU?

Nihat Genç, kişisel sosyal medya hesabından, “Rezil rüsva olmaya doymadınız! Yeni bir Ekmeleddin vakası daha! Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı: Haşim Kılıç! Allah daha beter etsin!” diye yazmıştı.

HAŞİM KILIÇ KİMDİR?

13/3/1950 tarihinde Kırşehir ili Çiçekdağı ilçesinde doğmuştur. İlk, orta ve lise öğrenimini tamamladıktan sonra 1968 yılında Eskişehir İktisadi ve Ticari İlimler Akademisine kaydolmuştur. 1972 yılında mezun olmuş, 1974 yılında Sayıştay Başkanlığında denetçi yardımcısı olarak göreve başlamıştır. Denetçi, başdenetçi unvanlarını aldıktan sonra 1985 yılında Sayıştay üyeliğine, 24/11/1990 tarihinde de Anayasa Mahkemesi üyeliğine seçilmiştir.

7 Aralık 2003 tarihinde yeniden Anayasa Mahkemesi Başkanvekilliğine seçildi. 22 Ekim 2007'de Tülay Tuğcu'nun yaş haddinden emekliye ayrılmasıyla boşalan Anayasa Mahkemesi Başkanlığına seçildi. 10 Şubat 2015 tarihinde, yaş haddinden emekliliğine 1 ay kala kendi isteğiyle emekli olmuştur.