Hasköy Mezarlığı’nda bulunan Yahudilere ait mezarlar, dün gece tahrip edildi. Mezarları tahrip edenlerin 11 ve 12 yaşlarındaki 5 çocuk olduğu tespit edildi, çocuklar gözaltına alındı.

Hasköy Yahudi Mezarlığı'ndaki saldırı: 5 çocuk gözaltına alındı

Beyoğlu Hasköy'de bulunan mezarlığa saldırıyla ilgili 18 yaşından küçük Y.Y, Y.B.G, K.G, H.S.Ç. ve H.R.E. gözaltına alındı. 81 mezarlığı zarar verildiği belirtilirken saldırı güvenlik kamerasına yansıdı. Çocukların, parkta top oynadıkları sırada toplarının yan tarafta bulunan mezarlığa kaçması üzerine mezarlığa girdikleri ve oyun amaçlı mezarlık mermerlerini kırdıklarını söyledikleri öğrenildi.

Edinilen bilgiye göre, Beyoğlu Fetihtepe Mahallesi'nde Hasköy Yahudi Mezarlığı'nda çok sayıda mezarın taşı kırıldı. İhbar üzerine İstanbul Emniyet Müdürlüğü ekipleri saldırıyla ilgili çalışma başlattı. Yapılan güvenlik kamerası inceleme sonucu olayın 13 Temmuz'da saat 17.00 sıralarında meydana geldiği belirlendi. Yapılan kontrollerde 81 mezarlığın mermer taşlarının kırıldığı tespit edildi. Mezarlık ve çevresinde güvenlik kamera görüntülerinin incelenmesi ve yapılan detaylı araştırmalar neticesinde olayın 18 yaşından küçük Y.Y, Y.B.G, K.G, H.S.Ç. ve H.R.E. tarafından gerçekleştirildiği tespit edildi. 11 ve 12 yaşlarındaki çocuklar gözaltına alındı.

Çocukların, parkta top oynadıkları sırada toplarının yan tarafta bulunan mezarlığa kaçması üzerine mezarlığa girdikleri ve topu aldıkları sırada oyun amaçlı mezarlık mermerlerini tahrip ettiklerini söylediği öğrenildi.

soylu-yahudilere-ait-mezarlarin-tahrip-edilmesiyle-ilgili-2-kisinin-gozaltina-alindigini-acikladi-1040448-1.

SOYLU'DAN AÇIKLAMA

Öte yandan Türkiye Hahambaşılığı Vakfı, Twitter'dan yaptığı açıklamada 36 mezar taşının tahrip edildiğini duyurdu.İçişleri Bakanı Süleyman Soylu da sosyal medya hesabından, konuyla ilgili soruşturmanın sürdüğünü ve 2 kişinin gözaltına alındığını duyurdu.

Soylu'nun paylaşımı şöyle:

“İstanbul Hasköy Mezarlığı’ndaki menfur saldırıyı kınıyorum. İstanbul Emniyetimizin titiz çalışmasıyla faillerin 2’si gözaltına alındı, olayla ilgili soruşturma devam ediyor. Bu tür provokatif saldırılarla birlik ve beraberliğimizi bozmaya çalışanlara asla müsaade edilmeyecektir.”

(DHA, ANKA)