Hasta tutuklular için partiler adım atmalı
Fotoğraf: MA

Haber Merkezi

Ankara’ya ikinci kez hasta tutukluların serbest bırakılması ve infaz yakmaların son bulması için gelen tutuklu yakınları, “Siyasi partiler adım atsın” çağrısında bulundu.

İstanbul, İzmir, Diyarbakır ve Van’dan 2 Ekim’de Ankara’ya gelen tutuklu yakınları, Halkların Demokratik Partisi (HDP), Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA), Saadet Partisi (SP), Gelecek Partisi ve Türk Tabipler Birliği (TTB) ile görüşme gerçekleştirdi. Tutuklu yakınlarının görüşme talebinde bulunduğu Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) yetkilileri ise, ailelere randevu vermedi. Aileler, görüştükleri partilere cezaevlerindeki ağır hasta tutuklulara dair hazırladıkları raporları da teslim etti.

İkinci kez yakınları için Ankara’da siyasi partileri ziyaret eden tutuklu yakınları, görüşmelerini ve taleplerini anlattı.

Tekirdağ F Tipi 2 No’lu Kapalı Cezaevinde bulunan Erdal Özel’in kız kardeşi Kumru Akgül, geçen hafta Perşembe günü görüşe gittiğini ve kardeşinin sağlık sorunlarının gittikçe daha da kötüleştiğini söyledi. Akgül, “Demans hastalığı yavaş yavaş ilerliyor. Erdal’ın bir önce tedavi edilmesini istiyorum. Binlerce hasta tutsağımız var ve hasta tutsaklarımızı tedavi etmiyorlar” dedi.

İkinci kez Ankara’ya geldiklerini hatırlatan Akgül, “İstanbul, İzmir, Diyarbakır ve Van’da adalet nöbeti tutan aileler olarak siyasi partileri ziyaret ettik. Umudumuz siyasi partilerin bir an önce bu konuda adım atmasıdır. Her hafta İstanbul’da Çağlayan Adliyesi önünde nöbet tutuyoruz, polisler tarafından işkenceye maruz kalıyoruz, bütün işkencelere rağmen çocuklarımız için direnmeye devam edeceğiz” diye belirtti.