CHP'li Levent Gök, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, "Hayvan Covidi” olarak adlandırılan ‘üç gün’ hastalığı salgının hangi tarihte kontrol altına alınacağı öngörülmektedir?” diye sordu. Gök, hastalığın kısa süre içerisinde ülke genelinde yayılma riskinin bulunduğunu belirtti.

Hastalığın ülke geneline yayılma riski bulunuyor: 'Üç gün salgını hangi tarihte kontrol altına alınacak?'

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Ankara Milletvekili Levent Gök, büyükbaş hayvanlarda görülen ‘üç gün’ hastalığı ile ilgili Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin yanıtlaması istemiyle Meclis'e soru önergesi verdi. Gök, “Halk arasında “hayvan Covidi” olarak adlandırılan ‘üç gün’ hastalığı salgının hangi tarihte kontrol altına alınacağı öngörülmektedir?” diye sordu.

CHP'li Levent Gök, büyükbaş hayvanlarda halsizlik, nefes darlığı ve ateş semptomlarına sebep olan üç gün hastalığına ilişkin ne gibi önlemler alındığını sordu ve “Semptomlarının benzemesi sebebiyle besiciler tarafından 'hayvan Covidi' olarak adlandırılan hastalık, bulaştığı hayvanı üç gün içerisinde öldürebiliyor” dedi.

"GÜNEY VE GÜNEYDOĞU ANADOLU İLLERİNDE HIZLA YAYILIYOR"

Levent Gök, hastalığın kısa süre içerisinde ülke genelinde yayılma riskinin bulunduğunu belirtti. Gök,“Üç gün hastalığı Güney ve Güneydoğu Anadolu illerinde hızla yayılmaktadır. Ateş düşürücü ilaçlar ve vitaminlerle hayvanlarını tedavi etmeye çalışan üreticiler bu hastalığa karşı yurtdışında üretilen aşının Türkiye’de bulunmadığını ifade etmektedirler” dedi.

hastaligin-ulke-geneline-yayilma-riski-bulunuyor-uc-gun-salgini-hangi-tarihte-kontrol-altina-alinacak-794576-1.
Fotoğraf: CHP'li Levent Gök

Levent Gök, Bakan Pakdemirli’den şu sorulara yanıt istedi:

>> Son günlerde yeniden ortaya çıkan üç gün hastalığının ülkemize hangi kanaldan geldiği tespit edilmiş midir?

>> Üç gün hastalığının yayılımı neden engellenememektedir?

>> Daha önce de ülkemizde görülen üç gün hastalığının yeniden görülme ihtimaline karşı gerekli aşı ve ilaç hazırlıkları neden tamamlanmamıştır?

>> Halk arasında “hayvan covidi” olarak adlandırılan üç gün hastalığı salgının hangi tarihte kontrol altına alınacağı öngörülmektedir?”

(ANKA)