Hastane görüntüleri dosyadan çalınmış

Haber Merkezi

Urfa Suruç’ta Şenyaşar Ailesi’nin üç ferdinin öldürüldüğü olayda, Suruç Devlet Hastanesi’nde görüntülerin çalındığı ortaya çıktı.

14 Haziran 2018’de AKP Urfa Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın korumaları ve yakınları seçim çalışmaları sırasında işyerlerini ziyaret ettiği Şenyaşar ailesine saldırmış ve bunun sonucunda Yıldız’ın kardeşi Mehmet Şah Yıldız, esnaf Hacı Esvet Şenyaşar ile oğulları Adil ve Celal Şenyaşar yaşamını yitirmişti. Çatışmada babasını ve iki kardeşini kaybeden, kendisi de yaralanan Fadıl Şenyaşar, çıkarıldığı mahkemece tutuklanmıştı. Olaya dair yürütülen soruşturma, aynı gün olmasına rağmen işyeri ve hastane olarak iki ayrı dosyaya ayrılmıştı. Hastanede yaşananlara dair yürütülen soruşturma dosyasında ise gizlilik kararı getirilmişti.

MA’nın haberine göre Suruç Devlet Hastanesi’nin görüntülerinin "çalındığı" öğrenildi. İş yeriyle ilgili görülen ve 2 Nisan 2021 tarihinde karar çıkan dosyanın detaylı incelemesini yapan avukatlar, Urfa İl Emniyet Müdürlüğü’nün Urfa Cumhuriyet Başsavcılığına gönderdiği bir soruşturma evrakında, hastane görüntülerinin çalındığı ile ilgili bilgilerin yer aldığını tespit etti. Emniyet tarafından tutulan bir tutanakta, olay ile ilgili 15 Eylül 2018’de Suruç Devlet Hastanesi’nde çalındığı iddia edilen görüntülerin bulunması için Ş.D. adında bir şahsın evinde arama yapıldığı, çalınan görüntülerin adreste bulunmadığı belirtildi. Şenyaşar Ailesi’nin avukatı Bülent Duran şöyle konuştu: “Gizli olarak yürüyen dosyada aradan geçen dört yılda bir arpa boyu yol alınmadı. Bir tane şüphelinin ifadesi alınmadı.”

EMİNE ŞENYAŞAR’A ÖDÜL

Diyarbakır Tabip Odası, bu yılki "Barış, Dostluk ve Demokrasi" ödülünü Emine Şenyaşar’a verdi. Diyarbakır Tabip Odası, 14 Mart Tıp Bayramı Haftası etkinlikleri kapsamında 1990’lı yılardan bu yana verdiği “Barış, Dostluk ve Demokrasi” ödülünün sahibini oda binasında yaptığı açıklamayla duyurdu. AKP Milletvekili İbrahim Halil Yıldız’ın koruma ve yakınları tarafından eşi ve iki oğlu katledilen, bunun üzerine adliye önünde Adalet Nöbeti eylemi başlatan Emine Şenyaşar, bu yılki ödüle layık görüldü.