İzmir’in Karaburun ilçesinde faaliyet gösteren Devlet Hastanesi’nde,  yeterli sayıda doktor olmaması ve hastanenin donanım eksiklikleri sebebiyle Karaburunlu yurttaşlar tepkili. Yurttaşlar, “Tabelasında ‘hastane’ yazmasına karşın bir sağlık ocağı olanaklarına hapsedilen ilçemiz sağlık biriminin bir an önce hastane koşullarına kavuşmasa yaşamsal bir önem taşımaktadır” diye tepkilerini dile getirdiler

Hastane var, doktor yok!

AYCAN KARADAĞ

İzmir’in turizmde önemli ilçelerin başında gelen Karaburun’da faaliyet gösteren Karaburun Devlet Hastanesi’nde yeterli sayıda doktor olmaması ve donanım yetersizliği nedeniyle Karaburun’da yaşayan yurttaşlar tepkili. İlçenin kışın nüfusu 11 bin civarındayken yaz aylarında ve pandemi sürecinde nüfus 100 bini aşmış durumda. İlçede bir tane Devlet Hastanesi bulunurken yalnızca 3 tane uzman doktorun çalıştığı kaydedildi. Hastanenin donanımı da yetersiz olmasından dolayı birçok hastaya ilçeye en yakın tam teşekküllü hastanelere gönderiliyor. İlçeye en yakın tam tam teşekküllü hastaneler ise 100 kilometre uzaklıktaki İzmir merkezde bulunuyor.

Bu sıkıntılardan dolayı yurttaşlar büyük sorun yaşıyor. Son olarak hastanelerdeki donanım yetersizliği nedeniyle 2 Temmuz’da 63 yaşındaki Remziye Ulusal hayatını kaybetmişti. Bölgede yaşayan yurttaşlar Ulusal’ın hayatını kaybetmesinin ardından ilçedeki sağlık personelinin ve uzman hekimlerin artırılmasını, acil hastalara müdahale edilebilmesi için ambulansların tam teşekküllü olması talebiyle imza kampanyası başlattılar. Topladıkları bin 404 imzayı, İzmir İl Sağlık Müdürlüğü’ne teslim ettiler.

SAĞLIK OCAĞI OLANAKLARINA HAPSEDİLDİK

hastane-var-doktor-yok-914896-1.

İmza kampanyasını başlatan isimlerden avukat Berna Kocabaz, BirGün’e yaptığı açıklamada, hastanenin ilçe ihtiyaçlarını karşılamadığı için acil çözüm üretilmesi çağrısında bulundu. Kocabaz, “İlçemizin hastanesinde 3 tane uzman doktor yer alıyor. Yeterli birim yok. Bundan dolayı ilçemiz hastanesine başvuran acil durumdaki hastalar, önce yine tam teşekküllü olmayan Urla Devlet Hastanesi'ne sevk edilmekte ve ne yazık ki burada da yetersiz kalan müdahaleler sonucunda tam teşekküllü hastanelere ulaşamadan yaşamlarını yitirmektedirler. Bundan dolayı, tabelasında ‘hastane’ yazmasına karşın bir sağlık ocağı olanaklarına hapsedilen ilçemiz sağlık biriminin bir an önce hastane koşullarına kavuşmasa yaşamsal bir önem taşımaktadır” diye konuştu.
Kocabaz son olarak şunları kaydetti: “İlçemiz hastanesinin acil servisinde görev yapan hekim ve diğer sağlık personeli sayısının artırılmasını ve bir hastanede bulunması gereken tüm ekipmanların tamamlanmasını istiyoruz. Önleyici sağlık tedbirleri kapsamında, uman hekim kadrosunda dahiliye, kardiyoloji, ortopedi, genel cerrahi samanların görevlendirilmeli. İlçemiz hastanesinde görev yapan 112 ambulanslarının tam teşekküllü bir hale getirilmeli. Hastaların tam teşekküllü hastanelere acil olarak ulaştırılabilmesi için bir ambulans helikopterinin Karaburun Yarımadası’ndaki tüm yerleşim yerlerine yakın bir noktada bekletilmesini talep ediyoruz.”