Hastanede ‘şüpheli’ ölüm

DİREN KUR

Altı sene önce fıtık ameliyatı geçiren ve ardından hastalığının tekrar etmesiyle yeniden hastaneye kaldırılan Ayşe Okumuş, Florya Medical Park Hastanesi’nde yaşamını yitirdi. Ayşe Okumuş’ un eşi Hüsamettin Okumuş, ‘ihmal’ nedeniyle şikâyetçi oldu. ‘Şüpheli ölüm’ nedeniyle karakolda ifade veren Hüsamettin Okumuş’a göre, Beylikdüzü Devlet Hastanesi, Bakırköy Dr. Sadi Konuk Devlet Hastanesi ve Florya Medicalpark Hastanesi eşinin ölümünden sorumlu.

‘BU OLAYDA İHMAL VAR’

Hüsamettin Okumuş, ifadesinde yaşananları şöyle aktardı: “12 Eylül tarihinde bağırsak bölgesinden sancısı başlayınca Beylikdüzü Hastanesi’ne gittik ve 19 Eylül’e kadar tedavisi yapıldı. Taburcu olduktan sonra yine rahatsızlığı ve sancısı devam edince araştırma hastanesine sevk edilir düşüncesi ile ambulans çağırdık. Ancak Esenyurt’taki Reyap Hastanesi’ne götürülünce burada girişi yapılmadı ve imza karşılığında çıktı. Sancı devam edince kendi imkânlarımızla 20 Eylül’de Bakırköy Dr. Sadi Konuk Devlet Hastanesi’ne gittik. Eşim burada 25 Eylül’e kadar tedavi gördü ve taburcu edildi. Taburcu olduktan sonra aşırı kusma ve sancı şikayeti devam edince şahsi imkânlarımla 26 Eylül’de Florya Medical Park Hastanesi’ne götürdüm. Burada tedavi için ameliyat gerektiği söylendi ve 27 Eylül’de ameliyata aldılar. Başarılı geçtiği söylendi. 1 Ekim saat 16.00 sıralarında eşim ile telefondan görüştüm, ‘iyi olduğunu ve o an yürüdüğünü’ söyledi. Aynı gün bana eşimin rahatsızlandığını söyleyip hastaneye çağırdılar. Hastaneye gittiğimde eşimin ani olarak rahatsızlandığı ve öldüğü söylendi. Ben de, ‘Bu olayda ihmal var’ diyerek eşime otopsi yapılması gerektiğini söyleyip, müracaat için polis merkezine geldim. Eşimin tedavi sürecinde müdahaleyi yapan Beylikdüzü Devlet Hastanesi, Bakırköy Dr. Sadi Konuk Devlet Hastanesi ve en son tedavi gördüğü Florya Medicalpark Hastanesi doktorlarından davacı ve şikâyetçiyim.”

BirGün’e konuşan Hüsamettin Okumuş, şöyle sordu: “Ameliyatın ardından eşim iyileşme eğilimi gösterdi ama ameliyattan 4 gün sonra yaşamını yitirdi. Hastane ortamında eşimin kalbi nasıl durdu?”