Ataşehir'de bulunan İçerenköy Bayındır Hastanesi'nde yaşlı ve hasta bir kadının yüzüne para atarak kötü muamelede bulunan sağlık görevlilerinin ifadelerinde "Görüntüleri eğlence amaçlı çektik" dedikleri öğrenildi. Olaya şahit olan hastanenin temizlik görevlisi Murat Y.'nin ise, sağlık görevlilerinden gizlice ele geçirdiği görüntüleri hastanenin kurumsal mail hesabına atarak şantaj yaptığı ortaya çıktı.

Hastanede yaşlı kadına eziyet edenler ifade verdi: Görüntüleri eğlence amaçlı çektik

İstanbul'un Ataşehir ilçesi İçerenköy Bayındır Hastanesi'nde yatağa bağımlı yaşlı bir hastaya para atılarak kötü muamelede bulunan sağlık görevlilerinin ifadeleri ortaya çıktı.

Görevlilerin verdikleri ifadelerde "Görüntüleri eğlence amaçlı çektik. Kötü bir amacımız yoktu" dedikleri öğrenildi. Olaya şahit olan hastanenin temizlik görevlisi Murat Y.'nin şüphelilerden gizlice ele geçirdiği görüntüleri hastanenin kurumsal mail hesabına atarak şantaj yaptığı ortaya çıktı.

Öte yandan olayla ilgili yürütülen soruşturmada yeni detaylara ulaşıldı. Aralık ayında Ali E., hasta kadının yüzüne para atarken arkadaşı İ.E.A. cep telefonu kamerasıyla kaydetti. Bu anları gören temizlik görevlisi Murat Y., İ.E.A.'nın haberi olmadan görüntüleri kendi cep telefonuna attı. Murat Y. gizlice aldığı görüntüleri daha sonra hastanenin kurumsal mail hesabına gönderdi ve üzerine de "Bu görüntüler sizin için iyi olmaz. Ya bana para verirsiniz ya da görüntüleri yayınlar itibarınızı zedelerim" yazdı. Hastane yönetimi bu mailin ardından 26 Şubat'ta savcılığa giderek konuyla ilgili suç duyurusunda bulundu. Hastane yönetimi, suç duyurusunun ardından olaya karıştığı tespit edilen 8 kişiyi işten çıkardı.

NE OLMUŞTU?

İstanbul Ataşehir'deki İçerenköy Bayındır Hastanesi'nde yatağa bağımlı yaşlı bir hasta, sağlık görevlileri tarafından hakarete uğradı, yüzüne para fırlatıldı. Yaşlı kadına yaşattıkları eziyeti kameraya kaydeden iki görevlinin işine son verildiği açıklandı.

Başlatılan soruşturma kapsamında gözaltına alınan 8 kişinin adliyedeki işlemleri sürüyor.