Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın sosyal medya hesabından yaptığı duyurunun ardından SGK kayıtlı tüm çalışanlar ile 40 yaş ve üzeri olanlar koronavirüs aşısı olmak için İstanbul'da hastanelerin yolunu tuttu. Bazı hastanelerin önlerinde kuyruklar oluştu. Aynı anda verilen randevular nedeniyle yoğunluk olduğuna dikkati çeken yurttaşlar, “"Aşı olmadan burada hastalığı kapacağız" diyerek tepkilerini dile getirdi.

Hastanelerdeki aşı kuyruğu isyan ettirdi: "Tebrik ediyorum, aşı olmadan burada hastalığı kapacağız"

Koronavirüs aşılarının 40 yaşa kadar indirilmesi ve tüm sigortalı çalışanların aşı olabilmesine dair alınan kararlar hastanelerde yoğunluğa yol açtı. Esenyurt Necmi Kadıoğlu Devlet Hastanesi önünde oluşan yüzlerce metrelik çift sıra kuyruk yurttaşı isyan ettirdi. Hastane önünde uzayan kuyruğu kayda alan bir kişi, "Yaklaşık bin kişiye aynı anda randevu vermişler, bu rezillik" diyerek tepkisini dile getirdi.

BioNTech aşılarının da gelmesiyle birlikte aşı tedarikinde sorun yaşanmayacağını kaydeden Sağlık Bakanlığı, aşılama çalışmalarını da hızlandırdı. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca'nın “Yüzde yüz katılım bekliyoruz”, “İlk işiniz randevu almak olsun” çağrılarının ardından hastaneler koronavirüs aşısı için dolup taştı. Ancak, birçok kişiye aynı zaman diliminde randevu verilmesi nedeniyle bazı hastanelerde metrelerce çift sıra kuyruk oluştu. Kuyruklardan birine girerek barkod alan vatandaşlar kinci kez kuyruğa girerek bu kez aşı olmayı bekliyor. Sabahın erken saatlerinde oluşan bu kuyruktaki bir yurttaş, "Aşı olmadan burada hastalığı kapacağız" dedi.

'YAKLAŞIK BİN KİŞİYE AYNI ANDA RANDEVU VERMİŞLER'

ANKA'da yer alan habere göre, oluşan kuyruğu cep telefonu kamerasıyla kayda alan kişi, itirazını da dile getirdi. Bazı yurttaşların da bu sırada "Bu rezillik, çek çek" dediği duyulan videoyu kaydeden kişi şu açıklamayı yaptı:

“Aynı anda bin kişiye aşı randevusu verince insanların durumu ortada. İnsanlar aşı olmadan hastalığa yakalanacaklar. Aşı olmalarına gerek yok zaten. İnanılır gibi değil. Bu rezillik bu hükümete yeter. Sağlık Bakanlığı inşallah bu videoyu izleyecektir. Şaka gibi, yaklaşık bin kişiye aynı anda randevu vermişler. İki ayrı kuyruk var. Barkod alma kuyruğu var sonra ikinci kuyruğa, aşı kuyruğuna geçeceğiz. Tebrik ediyorum. Hak ettiğimiz gibi yönetiliyoruz arkadaşlar hiç şikayet etmeyin, tekrar aynı hükümete oy verelim. Aynı hükümete oy vereceğiz bunları tekrar yaşayalım. Değiştirmeyelim.”

Kuyruktan ayrılarak yaklaşık yarım saat sonra yeniden döndüğünü söyleyen bir kişi de , "Kuyrukta azalma yok artma var. Aşı randevum 20 dakika gecikti” diye tepki gösterdi.

hastanelerdeki-asi-kuyrugu-isyan-ettirdi-tebrik-ediyorum-asi-olmadan-burada-hastaligi-kapacagiz-887930-1.
Fotoğraf: Bayrampaşa Devlet Hastanesi (DHA)

hastanelerdeki-asi-kuyrugu-isyan-ettirdi-tebrik-ediyorum-asi-olmadan-burada-hastaligi-kapacagiz-887931-1.
Fotoğraf: Bayrampaşa Devlet Hastanesi (DHA)

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca da dün sosyal medyada yaptığı paylaşımda, “14 Haziran Pazartesi toplam aşı dozu raporu: 842 bin 494. Hedeflediğimizden 92 bin 494 doz daha fazla aşı yaptık” diyerek yaşanan yoğunluğa işaret etmişti.

İZMİR'DE DE MANZARA AYNI

Aynı anda verilen randevular nedeniyle İzmir Türkan Özilhan Devlet Hastanesi'nde de yoğunluk meydana geldi. Randevu saatinde hastaneye giden birçok yurttaş aşı olamadan geri döndü.