Ankara’da “Hastanemi kapatma” protestosuna polis saldırdı. Beş kişi gözaltına alındı

“Hastanemi kapatma” diyenlere polis saldırısı

BURCU CANSU

Ankara’da Bilkent Şehir Hastanesi’nin açılışı ile kent merkezinde bulunan altı köklü hastanenin kapatılacak olmasını protesto eden Hastanemi Kapatma Platformu’na polis saldırdı. Polis saldırısında beş kişi gözaltına alındı.

Hastanemi Kapatma Platformu, Bilkent Şehir Hastanesi’nin Kasım ayı sonundan itibaren aşamalı olarak hizmete girmesi ile kent merkezinde bulunan Numune, Türkiye Yüksek İhtisas, Zekai Tahir Burak, Atatürk Eğitim ve Araştırma, Ankara Fizik Tedavi ve Rehabilitasyon ile Dışkapı Çocuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nin kapatılması kararını protesto etti.

POLİS DEFALARCA SALDIRDI

Numune Hastanesi bahçesinde bir araya gelen Hastanemi Kapatma Platformu bileşenleri, sabah saatlerinde başhekim yardımcısı ile görüştü. Hastane çalışanları ile görüşüp hastane içerisinde karanfil dağıtmak istediğini söyleyen Hastanemi Kapatma Platformu bileşenlerine hastane yönetimi izin vermedi.

Hastane yönetimi ile yapılan görüşmenin ardından hastane bahçesinde hastalarla konuşarak, kapatılacak hastanelere ilişkin bilgi vermek isteyen Hastanemi kapatma Platformu bileşenlerine bu sefer de polis engeli ile karşılaştı.

Basın açıklamasına izin verilmeyeceğini söyleyen polisler, kitleyi defalarca darp etti. TTB Merkez Konseyi eski Başkanı Dr. Bayazıt İlhan’ın da aralarında bulunduğu beş kişiyi gözaltına alan polisler daha sonra üç kişiyi bıraktı. Gözaltında tutulan iki kişinin Savcılık makamında görüşmesi sürüyor.

hastanemi-kapatma-diyenlere-polis-saldirisi-530867-1.

hastanemi-kapatma-diyenlere-polis-saldirisi-530868-1.

hastanemi-kapatma-diyenlere-polis-saldirisi-530869-1.