Yatalak olan teyzesini Selçuk Devlet Hastanesi’ne götüren Tolga Mert isimli yurttaş, hastane dönüşü ambulans verilmeyince hastasını Selçuk sokaklarında sedye ile yürüttüğünü iddia etti. Oturdukları apartmanın ikinci katına teyzesini zorlukla çıkaran Tolga Mert, sosyal medya hesabı üzerinden, “Övündüğünüz sağlık sisteminiz yerin dibine batsın” ifadelerini kullandı.

"Hastayı ambulans olmadan sedyeyle eve getirdiler" iddiası

BİRGÜN EGE

İzmir’in Selçuk ilçesinde dün gece yatalak teyzesini Selçuk Devlet Hastanesi’ne götüren Tolga Mert isimli yurttaş, hastane dönüşü ambulans verilmeyince hastasını Selçuk sokaklarında sedye ile yürüttüğünü iddia etti.

80 yaşındaki yatalak ve kilo sorunu olan teyzesi Gülser Mert’in aniden rahatsızlandığını, hemen 112 acil sağlık ekiplerini aradığını anlatan Tolga Mert isimli yurttaş, yatalak teyzesini ambulans ile gelen iki görevliye, kendisinin de yardımıyla zorlanarak ambulansa bindirdiklerini söyledi. Aynı zamanda alzheimer hastası da olan teyzesi Gülser Mert’in aniden vücut titremesi olunca endişe ettiklerini söyleyen Tolga Mert, “Biz de ambulansa bindirilmesine yardım ettik. Hastaneye giriş yaptık ve hastamıza sadece sakinleştirici iğne vurup 'Evinize gidin' dediler! İkinci kattan zorla indirdiğimiz teyzemizi ambulansla 'Onu tekrardan eve götüremeyiz' dediler! Hiçbir şekilde arabaya bile bindiremediğimiz ve belinden sakat olan teyzemizi lanet olsun deyip sedye ile eve getirdik. Selçuk sokaklarında sedye ile taşıma yaptık” iddiasında bulundu.

“YERİN DİBİNE BATSIN”

Yaşadığı olayın ardından sosyal medya hesapları üzerinden isyanını dile getiren Tolga Mert, yaptığı paylaşımda şunları söyledi: “Övündüğünüz sağlık sisteminiz yerin dibine batsın! Koca koca binaların içinde muhtaç olun bu durumlara. Hastane personeli kişisel çabası ile de ambulans ile eve getirilmesine çare olamadı. Selçuk Devlet Hastanesi personeline kişisel çabaları için teşekkürler. Sağlık sisteminize binlerce lanet olsun...”