Covid-19 hastasıyken İngiltere Başbakanı Boris Johnson'a bakan hemşire, hükümetin sağlık çalışanlarına zam teklifi ve mesleğe saygısızlığı nedeniyle istifa etti.

Hastayken Boris Johnson'a bakan hemşire, hükümetin 'mesleğe saygısızlığı' nedeniyle istifa etti

İngiltere Başbakanı Boris Johnson'a, Covid-19'a yakalandığında bakan bir hemşire , hükümetin yüzde 1 maaş zammı teklifi ve mesleğe saygısızlıklarını gerekçe göstererek işinden ayrıldı.

İngiliz medyasında yer alan haberlere göre Başbakan'a St Thomas Hastanesinde yoğun bakımda bakan Jenny McGee, ''Saygı görmüyoruz. Ben sadece bıktım. Bu yüzden istifamı teslim ettim ”dedi.

Aslen Yeni Zelandalı olan hemşire McGee, geçen yıl Nisan ayını hastanede geçiren ve Ulusal Sağlık Hizmetinin (USH) hayatını kurtardığını söyleyen Başbakan Johnson tarafından övgü alan iki hemşireden biriydi.

McGee, 24 Mayıs'ta yayınlanacak Kanal 4 TV belgeseline, Nisan 2020'de işe geldiğinde Başbakan Johnson'ı nasıl bulduğunu anlattı. McGee, ''Etrafında bazıları ölmek üzere olan çok sayıda hasta vardı. Onu gördüğümü ve çok kötü göründüğünü düşündüğümü hatırlıyorum" dedi.

Hükümetini sağlık personeli için önerdiği zam, Johnson'ın siyasi muhalifleri ve sendikalar tarafından salgınla savaşanlara hakaret olarak nitelendirildi.

Johnson'ın ofisinden yapılan açıklamada ise hemşirenin sözlerine doğrudan bir atıf yapılmadı ancak hükümetin USH çalışanlarını desteklemek için "elinden gelen her şeyi yapacağı'' ifade edildi. (AJANS BİZİM)