Maraş’ta AKP’li belediye, işlettiği sigortasız otoparkı sel basınca araç sahiplerinin zararını karşılamak için bütçeden ödenek çıkarttırdı

Hata belediyeden bedeli halktan

SEBAHAT KARAKOYUN

Maraş’ta işlettiği otoparkı “yüksek maliyet” gerekçesiyle sigortalatmayan AKP’li belediye, 12 Haziran’daki sel baskınında zarar gören araçları satın alarak sahiplerinin mağduriyetini giderdi.

CHP Maraş Milletvekili Ali Öztunç, Büyükşehir Belediyesine bağlı AKBEL şirketinin işlettiği kapalı otoparkta hasar gören araçların sahiplerinin uğradığı zararı, soru önergesiyle Meclis’e taşıdı. Çevre ve Şehircilik Bakanı Murat Kurum’un soru önergesine verdiği yanıt, AKP’li belediyenin akıl almaz tutumunu gözler önüne serdi.

268 bin lira ödenek çıkarıldı
Önergeye verilen yanıtta, Kültürpark altındaki otoparkta bulunan 172 aracın selden zarar gördüğü belirtilerek, Başbakanlık Ekonomik, Sosyal ve Kültürel İşler Başkanlığı’nca çıkarılan 268 bin 750 lira ödenekle araç sahiplerine ödeme yapıldığı belirtildi.

Bakanlığın yanıtına göre belediye, kaskosu bulunmayan 96 araçtan 51’ini bütün bedeli karşılayarak tamir ettirdi. Hasarı fazla ve tamiri uzun sürecek kaskosuz 45 araç ise AKBEL A.Ş. tarafından satın alındı. Yanıtta, “Böylece belediye otoparkında sele maruz kalan vatandaşların tüm zarar ve ziyanlarının giderildiği” belirtildi.

Sigortacılar ‘istekli’ olmamış!
Önergeye verilen yanıtta, belediye otoparklarının sel, deprem ve yangına karşı sigortalı olmadığı aktarılarak, “AKBEL A.Ş. yetkilileri tarafından otoparklarımızın sel, deprem ve yangına karşı sigorta edilmesi için yapılan görüşmelerde sigorta şirketlerinin teklif verme konusuna ‘istekli’ olmadığı belirtilmiştir” ifadesi de dikkat çekti.