Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Kahramanmaraş merkezli meydana gelen 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremlerde Hatay’ın son yüz yılın en büyük felaketini yaşadığını belirterek “Birçok bina gibi belediye binamız da artık yok. İletişim hala büyük problemimiz” dedi.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı: Birçok bina gibi belediye binamız da artık yok
Fotoğraf: AA

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, Kahramanmaraş’ın Pazarcık ve Elbistan ilçelerinin merkez üssü olduğu 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki depremler nedeniyle belediye binasının yıkıldığını duyurdu.

Merkez üssü Kahramanmaraş olan 7.7 ve 7.6 büyüklüğündeki iki deprem, 6 Şubat sabahı 10 ilde yaklaşık 13,5 milyon kişinin yaşadığı bölgeyi yıktı. Açıklanan son resmi verilere göre, 6 bin 234 yaşamını yitirdi, 37 bin 11 kişi yaralandı.

Savaş, paylaşımında şunlara yer verdi:

“Hatay’da son yüzyılın en büyük felaketini yaşadık. Birçok bina gibi belediye binamız da artık yok. İletişim hala büyük problemimiz. Bu nedenle sosyal mecraları kullanamadık. Hepimize geçmiş olsun. Kayıplarımız var. Çok üzgünüz. Yakınlarını kaybedenlere başsağlığı diliyoruz.”