Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, Erdoğan’a yakınlığıyla bilinen Tosyalı ailesinin kentteki talan projelerine isyan etti. Savaş, “Denizde 80 dönüme bizden izinsiz dolgu yaptılar. Bu aileyi diğer insanlardan ayıran özellik nedir?” dedi.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Savaş, kenti talan eden Tosyalı ailesine isyan etti

Haber Merkezi

AKP’li Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a yakınlığıyla bilinen Fuat Tosyalı ile ailesinin sahibi olduğu Tosyalı Holding, Hatay’daki talan projelerine tüm tepkilere rağmen devam ediyor.

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı CHP’li Doç. Dr. Lütfü Savaş ise yaptığı açıklamada Tosyalı ailesinin kentteki rant ve talan projelerine isyan etti. Savaş, İskenderun ilçesinde denize dolgu yapılmasına belediye olarak karşı çıktıklarını ancak konunun oldubittiye getirilerek dolgu alanının neredeyse 500 bin metrekareye çıktığını söyledi.

Denize yapılacak dolgulara mantıklı ve makul olma durumunda kamu yararına izin verilebileceğini ifade eden Savaş, “İskenderun’da belli bir aileye imtiyaz tanınması ve doğanın tahrip edilmesi nedeniyle uzun zamandır deniz dolgusuna karşı çıktıklarını” söyleyerek Tosyalı ailesini işaret etti.

"BÜYÜKŞEHİR’DEN İZİNSİZ DOLGU YAPTILAR"

Hatay Büyükşehir Belediyesi’nin doğaya saygılı bir belediye olduğunu belirten Savaş, “İmtiyaz tanınan ailenin bir ferdi İskenderun Belediye Başkanı (Fatih Tosyalı). Denizde 80 dönüme bizden izinsiz oldubittiye getirerek dolgu yaptılar. Çevredekiler de bunu fırsat bilerek denizi doldurmaya başladı. İskenderun Belediye Meclis üyelerimizden de gelen bilgiler doğruluyor ki şu anda dolgu oranı neredeyse 500 dönüme çıkmış durumda. Başka yerlere de dolgu yapacaklar. Ormanda bin 80 dönümlük bir arazi var. Çalışmalara bakın burayı alt üst etmişler. Ormanı katletmişler. Biz doğaya saygılı bir belediyeyiz. Belediye meclis üyelerimiz bu duruma karşı çıktı ama meclisteki çoğunluk ellerinde olduğu için madde onaylandı” dedi.

"BU AİLEYİ DİĞERLERİNDEN AYIRAN ÖZELLİK NEDİR?"

Savaş, mücadelelerinin Hatay’ın akciğerlerini korumak adına olduğunu söyleyerek “Ormanlar ve denizler bu ülkenin öz varlıklarıdır. Anayasamız ormanları koruyor, yapılanlar Anayasaya da aykırı. Biz Hatay’ın akciğerini korumaya çalışıyoruz. Birileri, buradaki insanların hakkını gasp ediyorsa biz buna “evet” mi diyeceğiz. Ormanlar ve denizler hepimiz için var ama bu yerler gözümüzün yaşına bakılmadan bir aileye veriliyor. Onlar da buraları yıkıp depolama alanı yapıyor. Bu aileyi diğer insanlardan ayıran özellik nedir?” diye sordu.

Savaş, “Demir çelik fabrikasının olduğu yerde de arazi var, O bölgedeki bir dönüm arazi en az 3 milyon liradır. Hukuki mücadelemizi sonuna kadar sürdüreceğiz” değerlendirmesinde bulundu.

İLÇE BELEDİYESİ DE TOSYALI AİLESİNDE

Ayrıca İskenderun Belediye Başkanı AKP’li Fatih Tosyalı’nın abisi Fuat Tosyalı aynı zamanda Türkiye Varlık Fonu’nun da yönetim kurulu üyesi.