Hatay Kırıkhan'da 4,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Depremde hasar gördüğü tespit edilen 5 evin mühürlendiği bildirildi.

Hatay'da 4,8 büyüklüğünde deprem: Hasar alan 5 ev mühürlendi

Hatay'ın Kırıkhan ilçesinde 4,8 büyüklüğünde deprem meydana geldi. Kırıkhan Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, depremde hasar gördüğü tespit edilen 5 evin mühürlendiğini açıkladı.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, saat 21.13'te meydana gelen depremin derinliği 11,67 kilometre olarak belirlendi.

Çevre il ve ilçelerden de hissedilen depremde ilk belirlemelere göre herhangi bir olumsuzluk yaşanmadığı öğrenildi.

BELEDİYE BAŞKANI SAVAŞ'TAN AÇIKLAMA

Hatay Büyükşehir Belediye Başkanı Lütfü Savaş, sosyal medya hesabından, depreme ilişkin açıklamada bulundu.

Savaş, "Hatay merkez ve ilçelerimiz ile Gaziantep, Adana, Şanlıurfa, Kahramanmaraş gibi çevre illerde hissedilen deprem meydana geldi. Depremin can ve mal kaybına neden olmamasını diler, hisseden herkese geçmiş olsun dileklerimi sunarım. Ekiplerimiz görevi başındadır.

AFAD'ın verilerine göre deprem Kırıkhan ilçemizde 4.8 MW büyüklüğünde meydana gelmiştir. Nöbetçi personele ek olarak, tüm Afet Koordinasyon Merkezi ekiplerimiz teyakkuza geçmiştir. 112 ile 4441206, 153 ve 185 numaralı hatları arayarak bize ulaşılabilir. Çok geçmiş olsun" ifadelerine yer verdi.

FAHRETTİN KOCA: ŞU ANA KADAR OLUMSUZ BİR ÇAĞRI GELMEDİ

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, deprem sonrası yaptığı açıklamada, “Hatay Kırıkhan ilçesinde 4.8 büyüklüğünde deprem meydana gelmiştir. Şu ana kadar kurumlarımıza herhangi olumsuz bir çağrı gelmemiştir. Geçmiş olsun Hatay” ifadelerini kullandı.

Depremin ardından Kırıkhan Belediyesinin ilçede hasar tespit çalışmaları sürüyor.

'HASARLI 5 EVİ MÜHÜRLEDİK'

Kırıkhan Kaymakamı Mahmuthan Arslan ile Belediye Başkanı Ayhan Yavuz, hasar tespit çalışmalarını yerinde inceledi.

Gazetecilere açıklamalarda bulunan belediye başkanı Yavuz, olay anından itibaren kaymakam Arslan ile sahada olduklarını bel,rtt,.

Gelen ihbarları anında değerlendirdiklerini kaydeden Yavuz, "Şu ana kadar çok şükür can kaybı yok. Bizim tespitlerimize göre, tabii daha sonra AFAD ve diğer teknik ekiplerin de dahil olacağını biliyoruz. Kendi teknik ekibimizle beraber şu ana kadar 6 evde ciddi bir hasar tespiti yaptık. Bunlardan 5'ini mühürledik. Bu evlerdeki aileleri kaymakamlıkla beraber başka yerlere yerleştiriyoruz." dedi.