AFAD'ın aktardığına göre Hatay'da 6.4 ve 5.8 olmak üzere 2 deprem meydana geldi. 6 kişinin hayatını kaybettiği depremlerde, 294 kişi yaralandı. Sağlık Bakanı Koca, 18 kişinin durumunun ağır olduğunu açıkladı.

Hatay'da 6.4 ve 5.8 büyüklüğünde iki deprem: 6 can kaybı

Afet ve Acil Durum (AFAD) Yönetimi Başkanlığı verilerine göre saat 20.04'te merkez üssü Hatay'ın Defne ilçesinde 6.4 büyüklüğünde, 3 dakika sonra ise merkez üssü ise yine Hatay'ın Samandağ ilçesinde 5.8 büyüklüğünde deprem kaydedildi. Defne ilçesindeki deprem zeminden 16.74 kilometre Samandağ merkezli deprem ise 7 kilometre derinlikte meydana geldi.

Çevre illerden de hissedilen depremin ardından Hatay’da, Mersin’de ve Antalya’da deniz seviyesinin yükselme riskine karşı kıyı şeridinden uzak durulması gerektiğine dair uyarılar yapıldıktan sonra uyarı geri çekildi.

Depremlerin artçıları da sürüyor.

| CANLI BLOG |

10.04 | Hatay merkezli 6.4 büyüklüğündeki depremin ardından başlatılan arama kurtarma çalışması tamamlandı.

Alınan bilgiye göre, dün Hatay'ın Defne ilçesi merkezli 6.4 büyüklüğündeki deprem ve devamındaki Samandağ ilçesi merkezli 5.8 büyüklüğündeki artçı sarsıntının ardından yürütülen çalışmalar sonrası enkaz altında kimse kalmadı.

Kahramanmaraş merkezli depremlere yönelik çalışmaların devam ettiği belirtildi.

09.25 | AFAD'DAN AÇIKLAMA:

AFAD tarafından yapılan açıklamaya göre 6.4 ve 5.8'lik depremler sonrası 90 artçı meydana geldi. 6 kişi hayatını kaybetti, 18'i ağır 294 kişi yaralandı.

Yapılan açıklamada, "SAKOM’dan alınan bilgiye göre, 18’i ağır 294 vatandaşımız, sağlık birimlerince çevredeki çeşitli hastanelerde tedavi altına alınmıştır. Maalesef, 6 vatandaşımız hayatını kaybetmiştir." denildi.

07.24 | CAN KAYBI 6'YA YÜKSELDİ

Hatay'ın merkez ilçesi Antakya Gazi Mahallesi'ndeki 4 katlı hasarlı binadaki dairelerinden eşyalarını almaya çalışırken, Defne merkezli 6.4 büyüklüğündeki depremde yıkılan binanın enkazında kalan 2 kişinin daha cansız bedenine ulaşıldı. Hatay'da dün akşam meydana gelen 6.4 ve 5.8'lik depremlerde can kaybı 6'ya yükseldi.

06.07 | Hatay'ın merkez ilçesi Antakya Gazi Mahallesi'ndeki 4 katlı hasarlı binadaki dairelerinden eşyalarını almaya çalışırken, Defne merkezli 6.4 büyüklüğündeki depremde yıkılan binanın enkazında kalan 3 kişi için başlatılan arama kurtarma çalışmalarında, 10 saat sonra enkazdan 1 kişinin cansız bedeni çıkarıldı. Ekiplerin enkazdaki çalışması sürüyor.

05.42 | Binanın her an tamamen yıkılma riski nedeniyle önce TTK ekibindeki madenciler, bina enkazını domuzdamı tahkimatı ile güçlendirdi. Ardından merdivenle çıkılan üst katta başlatılan çalışmalarda enkaz bulunan kişilerin Servet Cüneydoğlu (32) ve akrabası Hüseyin Cüneydoğlu ile Suriye uyruklu soyadı öğrenilemeyen Maspahi'nin (30) bulunduğu belirlendi.

05.41 | Hatay'ın merkez ilçesi Antakya Gazi Mahallesi'nden 4 katlı hasarlı binadaki dairelerinden eşyalarını almaya çalışırken Defne merkezli 6.4 büyüklüğündeki depremde yıkılan binanın enkazında kalan 3 kişi için başlatılan arama kurtarma çalışmalarında 9,5 saat geride kaldı. Depremin hemen ardından bölgeye çok sayıda ekip sevk edildi. Yapılan incelemede 4 katlı binanın, yanındaki apartmanın üzerine devrilmesiyle yıkıldığı ve ilk iki katının tamamen enkaz haline geldiği anlaşıldı. Hassas burunlu iki köpeğin tepki verdiği enkazda 3 kişi ile sesli temas kuruldu.

03.16 | Sağlık Bakanı Koca: Hatay Tıp Fakültesi ile İskenderun ve Reyhanlı Devlet Hastanelerinde yatan toplam 95 hastamız, yeni iki depremden sonra, tedbiren, Adana ve Dörtyol hastanelerine sevk edilmiştir. Hatay’da Sahra Hastanelerimiz görev başında. Adana ve Dörtyol’da doluluk oranlarımız oldukça düşük.

Hatay - İskenderun (AA)Hatay - İskenderun (AA)

02:21 | SAMANDAĞ VE NURHAK'TA YENİ DEPREM

Hatay'da akşam saatlerinde 6.4 ve 5.8'in ardından başlayan depremlerin ardından yeni artçı depremler yaşanıyor. Saat 01:56'da Hatay Samandağ'da 4.2 ve saat 02:21'de Maraş Nurhak'ta 4.4'lük depremler meydana geldi.

01:45 | YARALI 294 KİŞİDEN 18'İNİN DURUMU AĞIR

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca: Hatay’da bu gece yaşadığımız iki depremde 294 yaralımız var. 18’inin durumu maalesef ağır, ilk tıbbi müdahalenin ardından Adana ve Dörtyol’a hava ve kara yoluyla nakilleri yapıldı. Tüm ilçelerimizdeki Sahra Hastaneleri hastalarımız için gerekli hizmeti vermeye aynen devam ediyor.

01:15 | Kahramanmaraş Valiliği, Hatay'ın Defne ilçesi merkezli 6,4 büyüklüğündeki deprem nedeniyle Kahramanmaraş'ta herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmadığını duyurdu.

01:10 | Mersin Valiliği’nin açıklamasına göre; 21.02.2023 Salı günü (Yarın) ilimizde eğitim öğretime “1 Gün” ara verilmiştir. Ayrıca kamu kurumlarında çalışan hamile ve engelli personel ile 10 yaş ve daha küçük yaşta çocuk sahibi olan kadın personelimiz idari izinli sayılacaktır.

01:00 | Kilis Valiliği, Hatay'ın Defne ilçesi merkezli 6,4 büyüklüğündeki depremde Musabeyli ilçesinde bir ahırda çökme olduğunu, herhangi bir can kaybının yaşanmadığını bildirdi.

00:15 | İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hatay'da meydana gelen 6.4 ve 5.8'lik depremlerde 3 kişinin hayatını kaybettiğini, 213 kişinin yaralandığını duyurdu.

00:10 | AFAD: Hatay’daki depremlerin ardından Kandilli Rasathanesinin uyarısıyla tedbir amaçlı verilen deniz seviyesi yükseltisine yönelik uyarı, değerlendirmeler sonucunda kaldırılmıştır.

23:25 | Hatay merkezli depremin ardından İskenderun Devlet Hastanesi ve Mustafa Kemal Üniversitesi Araştırma ve Uygulama Hastanesi’nin tahliye edildiğini DHA görüntüledi.

BAKAN KİRİŞÇİ: BARAJ GÜVENLİĞİNİ TEHDİT EDEN BİR DURUM BULUNMUYOR

Tarım ve Orman Bakanı Vahit Kirişçi, "Hatay merkezli iki depremin ardından DSİ ekiplerimiz bölgedeki barajlarımızı yerinde inceliyor. İlk tespitlerimize göre Hatay’daki Yarseli ve Büyük Karaçay barajlarımızda, baraj güvenliğini tehdit eden bir durum bulunmuyor."

SOYLU DUYURDU: DEPREMDE 3 CAN KAYBI

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Hatay'da meydana gelen 6.4 ve 5.8'lik depremlerde 3 kişinin hayatını kaybettiğini, 213 kişinin yaralandığını açıkladı.

Soylu, depremde 3 enkazda arama kurtarma çalışması yapıldığını da kaydetti.

ANTAKYA'DA EŞYA ALDIKLARI HASARLI BİNA HATAY DEPREMİNDE YIKILDI: 3 KİŞİ ENKAZ ALTINDA

Antakya Gazi Mahallesi'nde 3 katlı hasarlı binadaki evlerinden eşya aldıkları sırada depreme yakalanan 4 kişiden biri, dışarıya çıkmayı başarırken, 3 kişi ise yıkılan binanın enkazı altında kaldı. Bölgeye yönlendirilen AFAD ve TTK, JAK ve TAK ekipleri enkazda arama kurtarma çalışması başlattı. Enkazın oldukça riskli olduğunu ve art arda yaşanan artçı sarsıntılar nedeniyle ekipler çalışmalarını güçlükle sürdürüyor.

İSKENDERUN'DAN BAZI BİNALAR YIKILDI

Hatay'ın Defne ilçesinde 6.4, Samandağ ilçesinde 5.8 büyüklüğünde iki deprem meydana geldi. Depremlerin ardından Hatay'ın İskenderun ilçesinde hasarlı bazı binaların yıkıldığı görüldü.

KAHRAMANMARAŞ VALİLİĞİ: HERHANGİ BİR OLUMSUZLUĞA YANSIMADI

Kahramanmaraş Valiliği, Hatay'ın Defne ilçesi merkezli 6,4 büyüklüğündeki deprem nedeniyle Kahramanmaraş'ta herhangi bir olumsuzluğa rastlanılmadığını duyurdu.

VALİLİK BİNASI ÇÖKTÜ

Hatay AFAD Koordinasyon Merkezi boşaltılırken, kamu binaları içinde en büyük hasarı Hatay Valiliği aldı.

Tarihi binanın büyük bir bölümü yıkılarak tamamen kullanılamaz hale geldi. Polis bina çevresinde güvenlik önlemi aldı.

5.8 BÜYÜKLÜĞÜNDE BİR DEPREM DAHA MEYDANA GELDİ

Hatay'da Defne ilçesindeki depremin ardından merkez üssü Samandağ ilçesi olan 5.8 büyüklüğünde bir deprem daha meydana geldi.

Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığının (AFAD) internet sitesinde yer alan bilgiye göre, Defne ilçesinde saat 20.04'te 6.4 büyüklüğündeki depremin ardından, saat 20.07'de Hatay'ın Samandağ ilçesinde de deprem gerçekleşti.

5,8 büyüklüğündeki deprem, 7 kilometre derinlikte oldu.

THY, HATAY'DAKİ TAHLİYE SEFERLERİNİN DEVAM ETTİĞİNİ DUYURDU

Türk Hava Yolları Genel Müdürü Bilal Ekşi, sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, "Deprem sonrasında Hatay Havalimanı pisti tekrar kontrol edildi. Pistte problem olmadığı teyit edildi. Akabinde uçağımız havalimanından emniyetli şekilde kalkışını gerçekleştirdi" ifadelerini kullandı.

DEFNE BELEDİYE BAŞKANI: DİYECEK LAFIM YOK, BİTTİK!

Defne Belediye Başkanı İbrahim Güzel, "Çok kötü durumdayız. Kahramanmaraş depreminde çok sayıda yurttaşımız hayatını kaybetti. Şu an ki deprem onun 3 katı. İhbarları alıp valiliğe iletiyoruz. Bittik. Diyecek bir lafım yok" diye konuştu.

AFAD: EN BÜYÜĞÜ 5,8 OLMAK ÜZERE, 31 ARTÇI DEPREM YAŞANMIŞTIR

AFAD'dan yapılan açıklamada ise, Hatay'da saat 20.04'te meydana gelen 6.4 büyüklüğündeki depremin ardından yaklaşık 3,5 saat içerisinde 32 artçı deprem yaşandığı belirtildi. Açıklamada şu ifadelere yer verildi:

"Hatay ili Defne ilçesinde saat 20.04'te 6.4 büyüklüğünde bir deprem meydana gelmiştir. Deprem sonrası, en büyüğü 5,8 olmak üzere, 32 artçı deprem yaşanmıştır. Deprem nedeniyle üç vatandaşımız hayatını kaybetmiştir. İlk belirlemelere göre enkaz altında kalan vatandaşlarımızın olduğu bilgisi alınmıştır. Bölgede Hatay, Afyonkarahisar, İzmir, İstanbul, Sakarya, Erzurum, Samsun, Diyarbakır, Adana, Van, Kayseri, Denizli, Balıkesir, Artvin, Bartın, Uşak İl AFAD ekipleri, 112 Acil, İtfaiye, JAK, PAK, CEKUT ve STK’lar ile enkaz altında kalan vatandaşlarımıza müdahale etmektedir. 112 Acil’e 42 ihbar geldiği bilgisi alınmıştır. İhbarlar neticesinde 213 vatandaşımız çevredeki çeşitli hastanelere nakledilmiştir."

HATAY VALİSİ: BAZI İHBARLAR ALDIK

Hatay Valisi Rahmi Doğan, "Kentte deprem nedeniyle bazı ihbarlar aldık, bunları değerlendiriyoruz, taramalarımız sürüyor." dedi.

ADANA VALİSİ: ADANA'DA YIKIM YAŞANMADI

Adana Valisi Süleyman Elban, Hatay merkezli meydana gelen depremler nedeniyle kentte herhangi bir yıkımın yaşanmadığını söyledi.

SAMANDAĞ BELEDİYE BAŞKANI: BİNALARDA İNSAN OLUP OLMADIĞINI TEYİT ETMEDİK

Samandağ Belediye Başkanı Refik Eryılmaz: "Depremle birlikte elektrikler kesildi. İnsanlar güvenli illere kaçmaya çalışıyorlar. Ağır hasarlı ve orta hasarlı binalarımız yıkıldı. Her taraf zifiri karanlık olduğu için binalarda insan olup olmadığını teyit etmedik. Bazı haberler aldık onları teyit etmek istiyorum. Vatandaşlarımız çadır istiyor. Vatandaşlarımızı artık kimse eve sokamaz. Bu çadırları da vatandaşlarımıza çok görmesinler. Bu sorunumuz hala çözülmedi. Çok acil bir şekilde barınma sorununa çözüm bulmalarını istiyorum" açıklamasını yaptı.

SOYLU: SAMANDAĞ VE DEFNE'DE YIKIM VAR

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Hatay'ın Samandağ ve Defne ilçesinde yıkım olduğu bilgisini aldık" dedi.

FUAT OKTAY: HASARLI BİNALARDAN UZAK DURUN

Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, "Hatay merkezli depremlerle ilgili incelemelerimiz devam ediyor. Vatandaşlarımızın hasarlı binalardan uzak durmalarını rica ediyoruz" ifadelerini kullandı.

Oktay, "28 ihbar var. Hastanelere getirilen 8 yaralı var. İhbarların hepsini değerlendiriyoruz. Tsunami uyarısı prosedür. Şu an bir risk yok. Tsunami uyarısı kaldırıldı. Karaçay Barajı’nda bir sorun görünmüyor" açıklamasını yaptı.

HALUK LEVENT: ÇOK BİNA GİTTİ

AHBAP kurucusu Haluk Levent, depreme ilişkin bir paylaşım yaptı. Levent paylaşımında, "Çok sallandık dostlar. Offff çok bina gitti çok çok" ifadelerini kullandı.